GUŽVE OD RANOG JUTRA

Ispred Zagreba kolona duga tri kilometra

18.05.2017 u 07:57

Bionic
Reading

Zbog pojačanog prometa u zoni radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj, prije čvora Jankomir u smjeru istoka, vozi se u koloni od oko 3 kilometra, navodi se u izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) od 7,45 sati.

Zbog opasnosti od naleta na divljač na autocesti A1 na dionici naplata Lučko-čvor Donja Zdenčina, između 6. i 7. km, vozi se uz ogreničenje brzine.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Na autocesti A1 magle ima između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog košnje trave na dionici između naplate Bregana i čvora Sveta Nedelja, od 1. do 9. km u smjeru Lipovca, zatvoren je pretjecajni trak.

Na državnoj cesti Lipik-Novska (DC47) zbog radova na klizištu Jagma, vozi se jednim trakom, naizmjence, a danas od 07:00 do 19:00 sati cesta će biti zatvorena za sav promet.

Obavijest o izvanrednom prijevozu: danas, 18. svibnja od 8 do 13 sati kretat će se sklop vozila (kombajn s kukuruznim adapterom) na relaciji: Osječka ulica Beli Manastir-DC7-Švajcarnica-ŽC4247-ŽC4089-Ivanovac-Tenja-DC2-Klisa-ŽC4111-Bobota. 

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje. Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima: Bajakovo i Pasjak.

Trajekti i katamarani plove redovito. U nedelju 21. svibnja katamarani na linijama Ist - Molat - Zadar i Brbinj - Božava - Zverinac - Sestrunj - Rivanj - Zadar plovit će prema izmijenjenom redu plovidbe.