DRAMA U CENTRU ZAGREBA

Ispovijest supruge pucača s Cvjetnog trga

13.11.2014 u 11:45

  • +13

Pucnjava na Cvjetnom trgu

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Bionic
Reading

Aleksandra Kožul, supruga Teofila Kožula, pred kamerom udruge Živi zid pojasnila je okolnosti pod kojima je došlo do incidenta koji se neki dan dogodio u centru Zagreba. Njezin suprug Teofil Kožul je prilikom deložacije pucao iz puške, supruga tvrdi, u strop. Područje oko Cvjetnog trga bilo je pod policijskom opsadom, a na intervenciju su pozvani i specijalci

Kaže da je stan bio u posjedu njezinog pradjeda i prabake nakon Drugog svjetskog rata jer su iz svog bili protjerani. Stan je 2004. denacionaliziran i vraćen obitelji Shaller. On ga je pak prodao, o čemu nasljednici zaštićenih najmoprimaca, tj. obitelj Kožul, nisu imali saznanja. Nakon toga je stan nekoliko puta mijenjao vlasnike.


Opisala je što se točno događalo ovog ponedjeljka. Kazala je da su ona i suprug bili u automobilu kada ih je nazvala maloljetna kćerka koja je bila u stanu sa psom. 'Kćerka je nazvala i plačući rekla da je desetak ljudi ispred vrata i rekli su joj da će nju odvesti u dom, a psa u Dumovec', tvrdi Aleksandra Kožul. Da su deložaciju htjeli izvesti samo uz prisutnost maloljetnog djeteta, govori i činjenica da je u društvu policije i ovršitelja bila i socijalna radnica, smatra Kožul.

Tvrdi da je njezin suprug, nakon što su stigli u stan, uzeo pušku za koju posjeduje dozvolu, a koju mu je poklonio prijatelj iz Domovinskog rata, te zapucao u strop kuhinje, ali tek, tvrdi, nakon što su izašli ovršitelji i policija.

Ispovijest Aleksandre Kožul u cijelosti možete pogledati u videu.