DEAKTIVACIJA U NEDJELJU

Ispod 'Beograda na vodi' pronađena bomba teška 250 kilograma

03.02.2017 u 16:20

Bionic
Reading

Na gradilištu projekta 'Beograd na vodi' pronađena je bomba teška 250 kilograma, najvjerojatnije zaostala iz 2. svjetskog rata, objavljeno je u petak u Beogradu

Načelnik sektora za izvanredne situacije ministarstva unutarnjih poslova Predrag Marić rekao je u petak ujutro na TV Pink-u da bombu zbog njenog položaja nije moguće transportirati pa će biti deaktivirana na licu mjesta.

'Pronađena bomba je na devet metara dubine i u takvom je položaju da je nemoguće prebaciti je i deaktivirati na drugom mjestu. Zato će njeno uklanjanje biti na licu mjesta uz poduzimanje svih neophodnih mjera sigurnosti', naveo je Marić.

On je izvijestio da će bomba biti deaktivirana u nedjelju, a stanovnici ovog kraja biti će već danas obaviješteni kako da se ponašaju da im sigurnost ne bi bila ugrožena. Nešto prije i tijekom deaktiviranja, najavio je Marić, sve u radijusu od 500 metara biti će zaštićeno, a prometni režim izmijenjen u okolnim ulicama i na mostu 'Gazela'.

'Beograd na vodi' je projekt gradnje poslovno-stambenog kompleksa koji se realizira s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vrijedan oko tri milijarde dolara.