'OSVETA ZA BRAĆU MUČENIKE'

IS preuzeo odgovornost za napad na policiju u Kairu

20.08.2015 u 11:40

Bionic
Reading

Džihadistička skupina Islamska država (IS) preuzela je u četvrtak odgovornost za sinoćnji napad autobombom u kojemu je u Kairu ranjeno najmanje 29 osoba od čega šestorica redarstvenika

Po priopćenju objavljenom na Twitteru, IS tvrdi da su 'vojnici Islamske države autobombom napali sjedište obavještajne službe u samom središtu Kaira'. Napad je bio 'osveta za braću mučenike', dodao je.

Napadnuta je zgrada državne sigurnosti, redarstvene službe na sjeveru egipatske prijestolnice.

Kako navodi glasnogovornik ministarstva zdravstva Husam Abel Gafar, u napadu je ranjeno 29 ljudi, među kojima šestorica redarstvenika.

Egipatski ogranak IS-a redovito izvodi napade i specijalne akcije na policiju i vojnike otkako je vojska 3. srpnja 2013. svrgnula i uhitila izabranog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija i progoni njegove pristaše.

Novinar francuske agencije AFP čuo je sinoćvrlo snažnu eksploziju. Jedan visoki dužnosnik snaga sigurnosti, koji je želio ostati anoniman, rekao mu je da je eksplozija djelomično uništila zgradu policije.

'Neznanac je zaustavio automobil ispred zgrade, izišao iz njega i popeo se na motocikl kojim se udaljio, a zatim je automobil eksplodirao', piše u priopćenju egipatskog ministarstva unutarnjih poslova.