leo varadkar

Irski premijer o Brexitu: Prve naznake govore da ostvarujemo napredak

15.10.2019 u 19:02

Bionic
Reading

Irski premijer Leo Varadkar rekao je u utorak da razgovori o Brexitu između Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije napreduju i da se kreću u dobrom smjeru

"Glede pregovora o Brexitu moram priznati da je utorak bio lud dan te sam prijepodne proveo u vladi a popodne u parlamentu i sada se moram vratiti u ured i dobiti informacije iz Bruxellesa", rekao je Varadkar novinarima.

"Prve naznake govore da ostvarujemo napredak, da se pregovori kreću u dobrom smjeru. No za sada još nije jasno hoćemo li moći zaključiti revidirani sporazum o povlačenju, koji je međunarodni ugovor, do summita u četvrtak"", rekao je Varadkar.

Varadkar je rekao da je britanski premijer Boris Johnson na sastanku prošlog tjedna rekao da je uvjeren da može postići da britanski parlament prihvati sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva.

Na pitanje jesu li razlike između Ujedinjenog Kraljevstva i EU-a još uvijek značajne Varadkar je odgovorio potvrdno.

"Da, no o tome se upravo razgovara u Bruxellesu. Večeras ću dobiti dodatne informacije tako da se stanje moglo promijeniti i u posljednjih nekoliko sati, no jaz je još uvijek prilično dubok, posebice u pitanju carina", rekao je irski premijer.