DRUŠTVENE MREŽE

Internet je pun šala uoči utakmice s Englezima, izdvojili smo neke

10.07.2018 u 20:16

Bionic
Reading

Pripreme za polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu u punom su jeku, a internet je prepun šala i pošalica kojima navijači nabrijavaju atmosferu uoči utakmice

I dok se Englezi u euforiji uglavnom bave sobom i u transu mantraju o novom naslovu prvaka svijeta uz krilaticu #itscominghome, ni naša strana interneta ne miruje.

Izdvojili smo neke od fora koje kolaju mrežama posljednjih dana.

Tako su šaljivci britansku kraljicu obukli u hrvatske kvadratiće.

Pa se opet našalili radeći paralelu između hrvatske predsjednice i britanske kraljice.

Ili slikovito demonstrirali kako je prosječan Englez reagirao kad je shvatio da će se njihov tim sastati s Hrvatskom, a ne s Rusijom.

Hrvati su se odmah prisjetili i legendarne pobjede prije 10 godina na Wembleyju, zbog koje Englezi nisu vidjeli Europsko prvenstvo 2008. pa zdušno dijele naslovnicu tabloida The Sun iz tog vremena, evocirajući uspomene.

Neki jedva čekaju da Hrvatska pobijedi Englesku pa da mogu početi zbijati šale na račun Brexita i euforije #itscominghome (nogomet, tj. naslov prvaka svijeta se vraća kući, gdje mu je i mjesto, kako Englezi misle).

Hrvatska zastava je previdjela da će se Luka Modrić naći na putu trima lavovima u polufinalu (simbolu Engleske), šale se drugi.

Tu je i podrška iz Irske. Iz kojeg si dijela Hrvatske, stari? Iz slobodnog Derryja, kaže ovaj meme koji bismo mogli i dvojako shvatiti zbog pojačanog iseljavanja Hrvata u tu zemlju.

Sve je jasno - Hrvatska pobjeđuje.

Bog i Hrvati.

Čak je i agent 007 pozvan u akciju.

Ostavka britanskog premijera za Brexit Davida Davisa ima skrivenu poruku.

A u euforiji koja je zahvatila Englesku i ulice se ad hoc preimenuju izborniku Garethu Southgateu u čast.

Kada je Engleska zadnji put bila u polufinalu Svjetskog prvenstva, nije bilo niza stvari, poput iPhonea, Facebooka, Googlea... i Hrvatske.

Ljudi se šale i sa stvarima s kojima se inače nije za šaliti.

I za kraj jedan vic koji sigurno niste čuli...