NESREĆA U IRAKU

Instruktor samoubojica slučajno raznio sebe i 21 regruta

11.08.2014 u 13:13

Bionic
Reading

Lokalni zapovjednik vojske Islamske Države koja sije strah i smrt po Iraku u kampu za obuku terorista sjeverno od Bagdada slučajno je detonirao samoubilački pojas napunjen eksplozivom tijekom demonstracije ubivši sebe i 21 regruta

Prema pisanju Independenta, navedeni incident je postao temom crnog humora lokalnog stanovništva koje je suočeno sa samoubilačkim napadima na gotovo dnevnoj bazi. Bombaš je napao trgovinu falafelima u neposrednoj blizini ministarstva vanjskih poslova u Bagdadu prošlog tjedna. Kada je čovjek koji radi u prodavaonici alkoholnih pića u neposrednoj blizini mjesta udara saznao vijest, prasnuo je u smijeh.
'To je tako smiješno', kazao je i uz psovku dodao da to pokazuje koliko su glupi. Naglasio je, piše Independent, kako mu to budi i bolna sjećanja na sve koji su ubijeni u bombaškom napadu.

Drugi je kazao da ga je prijatelj nazvao i ispričao mu vijest i da je bio sretan kao da se ženi. I on se prisjetio prijatelja koji je poginuo u napadu bombaša samoubojice 2007. godine i pobunjenicima iz Islamske Države zaželi sve najgore. Napadi na civile u Iraku su se pogoršali nakon što su ekstremni sunitski pobunjenici proglasili Islamsku Državu.