nadzor dokumentacije

Inspekcija stigla u splitski KBC

07.03.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Inspekcija Ministarstva zdravstva stigla je u utorak u KBC Split gdje će obaviti nadzor dokumentacije i razgovarati sa spinalnim kirurgom Vladimirom Boschijem, koji je proteklih dana javno govorio o brojnim nepravilnostima u radu bolnice i zbog toga dao otkaz, da bi se nakon dolaska inspekcije vratio na posao.

Boschi je nakon razgovora s Upravom bolnice i najave da će inspekcija provjeriti sve njegove prijave povukao otkaz i danas je na svom radnom mjestu, no medijima nije želio davati izjave, očekujući da će tri inspektorice iz Zagreba pozvati i njega na razgovor.

Iako je prvotno bilo najavljeno da će inspektorice u bolnicu doći u 11,30 sati, došle su sat vremena kasnije i nisu bile raspoložene za davanje izjava medijima.

Prije dolaska inspekcije ravnatelj KBC-a Split Ivo Jurić potvrdio je novinarima da se Boschi vratio na posao, a prethodno je povukao otkaz jer su ga u Upravi upoznali sa činjeničnim stanjem stvari.

"Inspekcija Ministarstva zdravstva izreći će svoj pravorijek, te ćemo prema njemu i postupati. Proceduru će odrediti ministarstvo, no uglavnom se radi o kontroli papira. Mislim da smo, što se toga tiče, jako čisti i da ne bi trebalo biti problema. Sretan sam što je inspekcija došla tako brzo, da se ne razvlače problemi i da možemo raditi u miru", rekao je Jurić.

Boschi je 1. ožujka dao otkaz u KBC-u Split tvrdeći da Zavod za ortopediju i traumatologiju navodno lažira dokumentaciju pacijenata i vara Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Prst je uperio i u Upravu bolnice, koju je optužio da na njegove prijave nije reagirala, što je bio "okidač" za davanje otkaza. Uz konkretne prijave Boschi se osvrnuo i na postavljanje nekompetentnih ljudi na vodeće pozicije KBC-a Split.