sjednica parlamenta

Inflacija glavna tema saborskih slobodnih govora: HDZ pohvalio Vladine mjere, SDP očekuje još

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 05.07.2022 11:31
  • Objavljeno 05.07.2022 u 11:31
Grozdana Perić

Grozdana Perić

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

U Saboru je u utorak Inflacija glavna tema slobodnih govora, zastupnica HDZ-a Grozdana Perić pohvalila je Vladine interventne mjere za obuzdavanje cijena goriva kojima se brine o standardu građana, a SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je da očekuje veći iskorak u zaštiti najranjivijih.

Osvrnuvši se na cijene goriva Perić je pohvalila intervenciju Vlade, naglasivši da bi u suprotnom cijena nafte odnosno benzina bila viša od 20 kuna.

Vlada itekako brine što se događa i vodi računa o standardu građana i o gospodarstvu, dodala je HDZ-ova zastupnica.

Siniša Hajdaš Dončić (Klub zastupnika SDP-a) potvrdio je da Vlada ublažava inflatorne pritiske, ali i rekao kako očekuje jači, bolji i veći iskorak u zaštiti najranjivijih građana.

SDP predlaže usklađivanje mirovina s rastom potrošačkih cijena, osiguravanje novog energetskog dodatka za najranjivije ali i njegovo proširivanje na male i srednje tvrtke.

"Jedino rješenje na razini Europske unije je i razbiti svetu kravu a to je smanjenje PDV-a na gorivo", kazao je  Hajdaš Dončić.

Emil Daus (Klub zastupnika IDS-a) u slobodnom govoru istaknuo je važnost održivog razvoja, zaštitu vode, zraka, tla, te posebno održivo upravljanje prostorom.

Nakon zabrane parceliranja poljoprivrednog zemljišta, treba hitno pristupiti sprečavanju kaosa na šumskom zemljištu, kao i pojačati građevinske inspekcije na terenu, kazao je IDS-ov zastupnik.

Miroslav Škoro (Klub zastupnika Za pravednu Hrvatsku) prigovorio je pak HRT-u zbog, kako je ocijenio, nedovoljne zastupljenosti hrvatskih skladatelja, dirigenata i izvođača u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestar HRT-a za sezonu 2022./2023.

„Štite li se tako hrvatska kultura i nacionalni identitet”, upitao je Škoro.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!