NEHUMANI PLAN

Indonezija mikročipira zaražene AIDS-om

26.11.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Indonezijska provincija Papua planira donijeti pravilnik po kojem bi bilo obavezno u sve osobe zaražene HIV-om ugraditi mikročipove koji bi ih navodno trebali sprečavati da dalje šire zarazu

JAYAPURA – Po tom novom pravilniku, koji je prirodno izazvao pravi ustanak udruga koje štite ljudska prava, pacijenti koji su seksualno aktivni dobili bi mikročipove koji bi nadzirali njihovu aktivnost.

'To je jednostavna tehnologija. Signal iz mikročipa bi pratio njihovo kretanje, a primale bi ga osobe zadužene u vlasti za njihovo nadziranje', rekao je predlagatelj pravilnika John Manangsang piše Reuters.
 
Ako bi pacijent zaražen HIV-om/AIDS-om bio uhvaćen u seksualnom odnosu sa zdravom osobom, bio bi odmah kažnjen. Plan B vjerojatno mu je osnivanje kampova i strijeljanje svih oboljelih.

Novine The Jakarta Post citiraju Constana Karmu, šefa papuanskog Državnog vijeća za borbu protiv AIDS-a, koji smatra da taj plan krši ljudska prava oboljelih. Pravilnik bi trebao biti usvojen do kraja mjeseca. Broj zaraženih HIV-om/AIDS-om kreće se oko 100 tisuća u Papui, što je oko 20 puta više od indonezijskog državnog prosjeka.