Zagrebačka burza

Indeksi u padu; Jamnica ojačala 4,6 posto, a Ledo oslabio 7,5

Proizvodna linija Jamnice

Proizvodna linija Jamnice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jamnica

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u negativnom teritoriju, indeksi su zabilježili pad, dok je likvidnost živnula u odnosu na prethodni trgovinski tjedan.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.844,68 bodova, što predstavlja pad od 0,8 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 1,1 posto na vrijednosti. Svi sektorski indeksi su zaključili u negativnom teritoriju, a gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je potonuo 2,1 posto.

Ukupno je protrgovano oko sedam milijuna kuna, a milijunski promet je ostvarilo samo jedno izdanje. Najlikvidnije su bile dionice Atlantske plovidbe, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna ojačale 0,7 posto.

Nadomak milijunskog prometa su bile i dionice Valamar Riviere, koje su na 904 tisuće kuna prometa zabilježile pad cijene od jedan posto, a slijede ih dionice Arena Hospitality Grupe s prometom od 901 tisuće kuna te padom cijene od 0,9 posto.

Titulu gubitnika dana je pokupila ipak dionica Leda, čija je cijena potonula 7,6 posto, ali na nešto skromnijem prometu. Loše izvedbe su imale još i dionice Belja te Podravke, koje su oslabile redom 5,4 posto i 3,5 posto.

S druge strane, dionice Jamnice su zabilježile rast od 4,6 posto, dok su dionice Zagrebačke banke ojačale 2,8 posto.

Dobitnik dana     Jamnica     +4,58%     13.595,00

Gubitnik dana     Ledo     -7,55 %      715,00

CROBEX     -0,79%     1.844,68

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!