napeta situacija

Incident u dubrovačkoj bolnici: Svađa liječnika završila intervencijom policije

13.05.2021 u 17:12

Bionic
Reading

Situacija među liječnicima nije napeta samo u Zagrebu. Dubrovačka policija dobila je dojavu da je jedan liječnik Opće bolnice Dubrovnik uputio prijetnje drugom

Kako je potvrdila dubrovačka policija, u utorak su zaprimili dojavu u kojoj je prijavljen verbalni napad i prijetnja od strane kolege na jutarnjem sastanku. Istraga je potvrdila navode te je podnesena kaznena prijava, javlja Dnevnik.hr.

Na upit ravnatelju bolnice Mariju Bekiću što se točno dogodilo i je li pokrenut kakav postupak samo je kratko rekao: 'Što uopće odgovoriti'.

To je samo jedan u nizu incidenata koji posljednjih mjeseci potresaju ovu ustanovu.

U siječnju su mediji pisali kako je muškarac u ovoj bolnici četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj. Ministar zdravstva Vili Beroš vijest o tome vidio je u medijima nakon čega je nazvao obitelj i ispričao se, a u bolnicu poslao inskekciju uz unutarnji nadzor koji je pokrenuo ravnatelj bolnice Marijo Bekić.

Bekić se pak našao u fokusu javnosti i u ožujku kada je otkriveno da je kao šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz BiH. Inspekcija je utvrdila odstupanje od plana cijepljenja, predmet je poslan u Hrvatsku liječničku komoru.