na terenu

[FOTO/VIDEO] Ministar Beroš na terenu od ranog jutra cijepio građane, a komentirao je i situaciju u KBC Sestre Milosrdnice: Neću predugo čekati

08.05.2021 u 10:43

Bionic
Reading

Građane na Zagrebačkom velesajmu u subotu cijepi i ministar zdravstva Vili Beroš, a uz njega su liječnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

'Čast mi je što sam danas tu i što sam mogao i osobno doprinijeti našoj kampanji cijepljenja', rekao je Beroš u izjavi za medije nakon cijepljenja.

Impresioniran je organizacijom.

'Čekanja nema, dovoljno je punktova, dovoljno je djelatnika', kazao je ministar, prenosi HRT.

Naveo je kako su danas u cijepljenju sudjelovali djelatnici iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu, KBC-a Sestre Milosrdnice, KBC-a Zagreb, Specijalne bolnice na Goljaku, Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, KB-a Sveti duh, Poliklinike Suvag, Doma zdravlja Istok, Zapad i Centar, te djelatnici NZJZ-a dr. Andija Štampar. Od ponedjeljka se pridružuju i volonteri i liječnici iz HLK.

Vjeruje da zajedno možemo postići visoku dozu procjepljenja.

'Veseli me da smo tijekom jučerašnjeg dana postigli cijepljenje 53.059 naših sugrađana, što je novi rekord. Ako zadržimo ovaj tempo, doista ćemo postići procjepljivanje populacije kako smo željeli', rekao je Beroš. Poručio je kako je cjepivo najmoćniji alat u borbi protiv ove pandemije te da smo cjepivom do sada eliminirali mnoge bolesti.

Beroš je, odgovarajući na novinarska pitanja, među ostalim rekao kako budno prati zbivanja u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu. Zatražio očitovanje Upravnog vijeća koje je zatražilo upravni nadzor.

Ministar Beroš cijepio građane na Zagrebačkom velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

'Apsolutno je potrebno povećati broj radiologa, ali potrebno je koristiti i druge moderne nove tehnologije i telemedicinu koja je postala standard u svijetu', rekao je Beroš.

Ministar je kazao da će potrebi reagirati na događanja u toj bolnici.

'Međutim, u ovom trenutku ravnatelj je dao određene svoje ideje upravnom vijeću, izviješten sam o tome, čekam, ali neću predugo čekati da se to realizira, poručio je ministar zdravstva', naveo je ministar dodavši kako postoje institucije kojima se potrebno obratiti ako postoje sumnje u financijske malverzacije.

Istaknuo je kako Ministarstvo zdravstva nema mogućnost evaluacije financijskih elemenata i poslovanja bolnice.

  • +13
Ministar zdravstva Vili Beroš cijepio je građane na Zagrebačkom velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

'To je u okviru policije i drugih financijskih inspekcija', rekao je Beroš.

Ministar je kazao i kako je bolno svjestan činjenice da je potrebno postići nacionalni konsenzus oko određivanja pravca kretanja hrvatskog zdravstvenog sustava.

Na pitanje o dokumentaciji iz Ministarstva zdravstva koju je izuzeo DORH vezano za javne natječaje Beroš je rekao kako je sretan što institucije rade svoj posao, ali da su ih predstavnici tih institucija upozorili kako je davanje bilo kakvih iskaza dok traje postupanje tajno, a odavanje tajne je kazneno djelo.

'Pitam ja vas, kako neki mediji mogu baratati informacijama koje dolaze iz takvih institucija jer je, dakle, riječ o otkrivanju tajne, što je kazneno djelo', rekao je Beroš.

Na Velesajmu se cijepi AstraZenecinim cjepivom. Danas se cijepi oko 2300 ljudi, a Beroš je ondje od 8 sati.