UdrugA za sindrom Down

INA nosi šarene čarape

21.03.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Uoči Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom INA nastavlja podupirati rad Udruge za sindrom Down. Glavni je cilj suradnje uključivanje osoba s tim sindromom u sve segmente života zajednice

Sa šarenim čarapama na nogama i osmijesima na licima Inini volonteri došli su na Dan otvorenih vrata Udruge za sindrom Down te donijeli mnogo radosti i podrške. Uz moralnu tu je bila i ona novčana, čime INA nastavlja dugogodišnji projekt doniranja udruge. Ovoga puta sredstva su namijenjena za projekt 'Podrška ranoj intervenciji za djecu sa sindromom Down'.

Namjera je olakšati integraciju djece u redovne vrtiće, osnovne i srednje škole te poslije u procese zapošljavanja s pomoću terapeutskih, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija. Nažalost, sustavi zdravstvene i socijalne skrbi i dalje nemaju dovoljne kapacitete i brojna djeca nisu uključena u te vrste terapija. Uz Ininu pomoć oko 40 malih štićenika udruge s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije sada će imati bolje šanse za integraciju u društvo. INA je time pokazala da nosi šarene čarape. Sutra ih obucite i vi te podržite borbu za uključivanje u društvo osoba sa sindromom Down.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.