POŽAR NA DEPONIJU SMEĆA

Imotski obavijen dimom i nesnosnim smradom

17.07.2011 u 21:37

Bionic
Reading

Iznad Imotskog su se večeras nadvili gusti oblaci dima koji se šire iz požarom zahvaćenog odlagališta otpada Jezerce, a cijelom imotskom kotlinom širi se nesnosan smrad iz tog odlagališta, izvjestila je večeras Javna vatrogasna postrojba (JVP) Imotski

Požar u odlagalištu otpada Jezerca buknuo je u petak navečer da bi u subotu i nedjelju uznapredovao unatoč naporima mjesnih vatrogasaca da ga stave pod kontrolu.

Večeras i danas su se na odlagalištu čule eksplozije streljiva i vjerojatno bombi koje aktivira požar, pa su vatrogasci prisljeni na pojačani oprez kako ne bi nastradali, rekli su u Javnoj vatrogasnoj potrojbi Imotski.

Imotski vatrogasci objašnjavaju da u požaru nema većeg plamena, nego vatra tinja u dubini slojeva odloženog smeća te se pojavljuju izdimljavanja.

U ponedjeljak će na požarište odlagališta Jezerca izaći bageri koji će pokušati izmiještati požarom zahvaćeno smeće te ga potom zalijevati vodom kako bi se zaustavilo daljnje sagorijevanje i širenje smrada, objasnili su imotski vatrogasci.

Odlagalište Jezerca je dužine oko 100 metara, a širine 50-tak metara dok mu je dubina oko 100 metara. Naselja Imotske krajine u njega odlažu smeće dvadesetak godina, saznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Imotski.