AMBICIJE T. POKROVCA

'Imam viziju da me Bog predodredio za ovo'

16.10.2013 u 11:46

Bionic
Reading

U Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (HPK) u tijeku su izbori; trenutno, do 17. listopada, teku prijave kandidata za predsjednike županijskih komora i delegata za Skupštinu, a vrhunac je, dakako, izbor predsjednika Komore. Jedan od kandidata je i živopisan Tomislav Pokrovac koji smatra kako ga je Bog predodredio za ovu ulogu

Iako se odvijaju uz činjenicu da je HPK bez obveznog članstva, kojim je od članarine ostvarivao više od osam milijuna, a sada je to samo oko 100.000 kn, za čelnu fotelju HPK vlada prava 'gužva u 16-ercu' – informacije su da se samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije za čelo HPK planiraju natjecati čak devetorica kandidata, a u njihovoj brojnosti ta županija nije osamljena, piše Glas Slavonije.

Dosadašnji predsjednik Matija Brlošić iz OBŽ-a će se, kaže, najvjerojatnije opet kandidirati, a čelnika ZUSSB-a Antuna Lasla to ne zanima. No zato je i ovaj put vrlo rječit i inače najglasniji i najosebujniji među seljačkim vođama predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac iz Vukovarske županije.


'Ja sam Pokrovac i ne prodajem se za novac', dosad je mnogo puta iz njegovih usta izgovorena parola kojom juriša i na čelo HPK. Kao svoju prednost ističe da se jedini od kandidata služi Facebookom.
'Svjestan sam da znam biti preradikalan, no mijenjati se neću. Na poruke da sam propali bravar odgovaram da bih volio vidjeti nekog bravara ili limara može li napraviti ono što mogu ja koji sam izradio dva automobila 'bagija'. Nikada se nisam povukao s ceste a da nije bilo bar nekog rezultata. Tim je prosvjedima seljacima direktno ili indirektno izboreno nekoliko milijuna kuna. Ma, tko kaže da prosvjedi ne vrijede, vrijede i te kako. Više se borim za tuđa nego za svoja prava jer imam viziju da me Bog predodredio za ovo', poručuje u svom stilu Pokrovac, koji će, dodaje, kampanju voditi i preko Fejsa.

Više pročitajte ovdje