ZEKANOVIĆ ZAMJENIK

Ilčić ponovno izabran za predsjednika Hrasta

10.11.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić, koji je u subotu ponovno izabran na tu dužnost izjavio je novinarima da neće podržati Marakeški sporazum jer taj dokument ne radi razliku između izbjeglica kojima treba pomoći i ekonomskih migranata.

Moramo sagledati realnu situaciju, odnosno koliki je kapacitet Europe da primi sve one ljude koji zbog ekonomskih razloga žele doći u Europu, kazao je Ilčić novinarima u pauzi sjednice stranačkog Sabora koji je u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski birao novo vodstvo.

Iličić je dodao kako su svjesni da su većina ljudi koji se nalaze u Bosni i Hercegovini iz Pakistana, Maroka i drugih zemlja gdje nema rata, odnosno da tu nije riječ o izbjeglicama nego o ekonomskim migrantima.

„Moramo štititi svoj suverenitet i kulturni identitet i ne smijemo dozvoliti da Hrvatska, koja je okružena bodljikavim žicama sa sjevera i zapada, postane hotspot”, zaključio je Ilčić.

Uvjeren je da je pred Hrastom jako dobra budućnost, s obzirom na to da europski trendovi pokazuju da stranke koje zastupaju temeljne ljudske vrijednosti i suverenistički pristup prema politici bilježe veliki rast. Dodao je da su otvoreni za zajedništvo sa sličnim strankama, te da će na europske izbore izaći zajedno sa Hrvatskom konzervativnom strankom.

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović koji je ponovno izabran za dopredsjednika nazvao je Marakeški sporazum dokumentom koji na jedan perfidan način nameće ono što narodu i državi ne odgovara.

Za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar- Kitarović rekao je da bi volio čuti njezin stav vezano uz sporazum jer je, dodao je kao i kod Istanbulske konvencije jednom rekla „za”, a jednom „protiv”.

„Od državnika se očekuje da kaže za ili protiv, ne možeš istodobno biti za i protiv”, rekao je.

Zaključio je da je premijer Andrej Plenković očito za sporazum, a to je, dodao je, jedan od razloga zbog kojeg više ne podržavaju Vladu.