GOVOR MRŽNJE

Igor Mirković prijavio Z1 zbog 'četnika na Cvjetnom trgu'

21.01.2016 u 08:36

Bionic
Reading

Igor Mirković, novinar, filmski redatelj i glavni urednik TV studenta, objavio je na Facebooku kako je podnio pritužbu Agenciji za elektroničke medije protiv televizije Z1 zbog širenja govora mržnje u odjavi emisije 'Markov trg'

'Upravo sam podnio pritužbu Agenciji za elektroničke medije zbog emisije 'Markov trg' televizije Z1 i širenja govora mržnje u odjavi (urednik poziva gledatelje da budu oprezni kada prolaze Cvjetnim trgom jer je tamo pravoslavna crkva u kojoj su četnici koji im mogu nauditi).

Nikada nisam molio da se bilo koji moj post dijeli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svatko od vas, tko osjeća potrebu, može podnijeti sličnu pritužbu. Uzet će vam pet minuta vremena, a osjećat ćete se bolje.

Govna dižu glave i ne smije se šutjeti', napisao je Mirković.



Marko Jurić, urednik i voditelj na televiziji Z1, u odjavi emisije 'Markov trg' poručio je da u centru Zagreba stoluje 'četnički vikar'

'Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom, budite oprezni pošto je u blizini crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle, dragi moji Zagrepčani, kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i malo, u maniri svojih najboljih klanja, izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu', kazao je Jurić u odjavi emisije, dodajući da ga možda ne bi bilo loše obilježiti tablama 'pazi, oštar četnik u blizini'.

Upravo sam podnio prituzbu Agenciji za elektronicke medje zbog emisiju Markov trg televizije Z1, zbog siranja govora...

Posted by Igor Mirkovic on Wednesday, 20 January 2016