KAJIN UDARIO PO BIVŠOJ STRANCI

'IDS nije ušao u koaliciju sa SDP-om jer vraća dug Brkiću'

10.09.2015 u 10:08

Bionic
Reading

Gost u Novom danu televizije N1 bio je nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin koji je tom prilikom rekao da IDS ne ide na izbore u koaliciji s SDP-om zato što mu je HDZ na lokalnim izborima silno pomogao. 'Vaso Brkić deset je dana boravio tada u Istri, a IDS će to morati vratiti. IDS neće ući u novu vladajuću koaliciju, ali bit će tiha suradnja s HDZ-om kao i za vrijeme Sanadera', smatra IDS-ov disident

Komentirajući informacije da se Slavka Linića ipak istraživalo, o čemu je u srijedu pisao tportal, Kajin je ustvrdio da je represivni aparat u RH pod direktnom paskom politike. 'Sjetimo se Bandića. Josipović je pod šinjel stavio Bajića i vjerojatno su iz DORH-a htjeli vratiti uslugu. Možda je Josipović izgubio izbore zbog toga. Ja i moja obitelj smo glasali za njega, ali okružio se krivim ljudima', kazao je Kajin u razgovoru za N1.
Nezavisni saborski zastupnik je mišljenja da će Istra na predstojećim parlamentarnim izborima glasati za lijevi centar jer je HDZ ondje prisutan samo u fragmentima.

'Mi kao istarski demokrati izlazimo s Nezavisnom listom Stipe Petrine i s još dosta nezavisnih lista. Idemo u svim izbornim jedinicama. Nositelji lista će biti prepoznatljivi, a bit će i nekih iznenađenja. Očekujemo da bi se u Rijeci i Istri mogli boriti za drugi mandat', kazao je Kajin.

Gorljivi saborski zastupnik nije ostao dužan ni svojoj bivšoj stranci. Kajin kaže da se Istrom vlada kroz broj zaposlenika u javnoj upravi.
'Ondje je 5.000 zaposlenika. Ne možete dobiti posao ako niste član partije. Istra raspolaže s tri milijarde kuna, a izvuklo se 15 milijuna kuna. Svi su odgovorni: i Bajić, i Vlada i Josipović. Svi su sve znali, ali nisu djelovali', poručio je današnji šef Istarskih demokrata.