POZIV NA PROSVJED

I mladi zagrebački SDP-ovci zaratili s Bernardićem, stigla im neočekivana podrška

25.10.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a iskristalizirao se novi sukob u stranačkim redovima. Ovaj put svoj su glas digli iz Foruma mladih Zagreba

'Ako se ne smije satirati satira, ne smije se satirati ni Forum! S obzirom na to da stranka na sjednici Glavnog odbora želi ukinuti autonomiju Foruma mladih, rezultate glasanja čekat ćemo ispred Iblera, da znamo sudbinu koja nam se kroji. Dođi i ti, bit će super!', poziv je za 'Doček rezultata Glavnog odbora', koji se pojavio na Facebooku.

Organizator 'dočeka' je SDP-ov Forum mladih Zagreba, iz kojeg tvrde da će se usvajanjem novih pravilnika na subotnjem Glavnom odboru dokinuti autonomija stranačkih foruma. Prema prijedlogu pravilnika, forume mladih ubuduće bi osnivale županijske i gradske/općinske organizacije SDP-a.

O tom pravilniku trebalo se odlučivati još ljetos, no točka je tada maknuta s dnevnog reda, a u stranku je stiglo i pismo nezadovoljnih članova. 'Tom odlukom bi Forum mladih postao podređen županijskim i gradskim/općinskim organizacijama te bi županijske i gradske/općinske organizacije SDP-a mogle izravno utjecati na rad i osnivanje gradskih/općinskih i županijskih organizacija Foruma mladih. Protivimo se i strogom definiranju da program Foruma mladih mora striktno pratiti program SDP-a, što bi značilo da bilo koja akcija Foruma mladih koja se ne svidi vodstvu SDP-a Hrvatske izlazi iz tih okvira. Na kraju, apeliramo da učinite ono što je nužno i jedino ispravno, a to je raspisivanje izvanrednih unutarstranačkih izbora za sva tijela na državnoj razini', stajalo je u apelu koji su tada potpisali Vuk Prica, Luka Zrinski, Lucija Buhin, Alen Butorajac, Robert Novosel, Stjepan Prstec, Krešimir Krušlin i Roko Tadin.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

No pravilnik se ponovno pojavio na dnevnom redu Glavnog odbora, a ovaj put je prekipjelo Forumu mladih SDP-a iz Zagreba.

'Bavili bismo se problematikom ustašluka na nacionalnoj televiziji, ali ne stignemo jer nas Davor Bernardić i SDP žele ukinuti u subotu', osvanulo je jutros na Twitteru Foruma mladih Zagreba.

Mladim SDP-ovcima ubrzo je stigla i neočekivana podrška. 'Oko puno toga se ne slažemo s Forumom mladih, ali u borbi za svoj položaj unutar SDP-a mladi imaju našu podršku. Držite se!', odgovorili su im iz Mladeži HDZ-a.

SDP-ovci nisu ostali dužni. 'Hvala na podršci. Dođete istezati prepone na Ibler kao u dobra stara vremena? :)', napisali su na Twitteru.

S druge strane, u raspravi na Facebooku FM Zagreba stiglo je pitanje zašto sada prosvjeduju kada su izabrali Bernardića. 'Ispričavamo se svim članicama, članovima te ostaloj zainteresiranoj javnosti. Bili smo u krivu', napisali su iz Foruma mladih Zagreba.

Za komentar tvrdnje da središnjica na glavnom odboru misli dokinuti autonomiju stranačkih foruma upitali smo i Bernardića. 'Za to prvi put čujem. To je netočna informacija. Pozivam sve da o stranačkim problemima razgovaramo u stranci. Mene po pitanju toga još nitko nije kontaktirao', poručio je Bernardić.