JOSIPOVIĆ OPTIMISTIČAN

I više od 70 posto građana reći će 'DA' za EU

19.06.2011 u 18:41

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas za posjeta Šibeniku kako vjeruje da će referendum o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji završiti uvjerljivom potporom građana

'Najmanje što očekujem je prva brojka šest ili sedam, dakle, preko 60 pa i preko 70 posto podrške na referendumu', rekao je hrvatski predsjednik. Izrazio je uvjerenost da se dobrim pristupom i informiranjem građana o EU može takav rezultat i ostvariti.

'Važno je da rezultat ne bude minimalan nego uvjerljiv, jer to znači nastavak reformi i borbe za bolju i europsku Hrvatsku', izjavio je Josipović.

Hrvatski predsjednik jutros je posjetio benediktinski samostan sv. Luce u centru Šibenika. Razgledajući crkvicu sv. Luce, primijetio je nedavno obnovljene povijesne orgulje nepoznatog graditelja iz 17. stoljeća te je sjeo za njih i sestrama benediktinkama zasvirao.

Nakon toga benediktinke su hrvatskog predsjednika odvele u obilazak jednog od najstarijih samostana u Šibeniku koji se već godinama obnavlja i restaurira sredstvima iz benediktinskih europskih fondova, ali i donacijama.

Predsjednik Josipović popio je i kavu sa šibenskim kulturnjacima, ravnateljima javnih ustanova u kulturi te predstavnicima gradskih i županijskih vlasti. Predsjednik Republike Ivo Josipović zadržao se danas u Šibeniku, nakon što je sinoć otvorio 51. Međunarodni dječji festival, kojem je pokrovitelj.