KAO NAJREVNIJI PRETPLATNICI

I umirovljenici digli svoj glas u obranu 'Montiranog procesa'

17.03.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Budući da su umirovljenici najrevniji platiše RTV pristojbe, Hrvatska stranka umirovljenika, kako su istaknuli, ima obavezu upozoriti na štetnost odluke v.d.-a ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića, zahvaljujući kojem je ukinuta emisija 'Montirani proces', jer je, smatraju, riječ o satiričnoj i zabavnoj emisiji koja je donosila dašak razonode i humora u naše domove. Pozivali su urednike na HRT-u da ne podlegnu političkim pritiscima, već da nacionalnu kuću vode po profesionalnim standardima jer RTV pretplatnici nisu samo glasači Tomislava Karamarka

'Ovakvo političko obračunavanje sa satiričarima koji nisu štedjeli nikoga zorno pokazuje totalitarne tendencije vladajuće nomenklature koja ne razumije to da u zdravom društvu ne postoje zabranjene teme', ocijenili su u HSU.

Tvrde također kako 'kulturna politika koju provodi trenutna Vlada i njezini izvršitelji u potpunosti slijedi teoriju o kojoj nam je govorio sadašnji potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko - da se o određenim temama može slobodno govoriti samo unutar vlastita četiri zida'.

U HSU strahuju da će nakon ovakvih 'reformi', koje je na HRT donijela nova vlast, sve manje građana gledati javni TV servis za koji su dužni plaćati mjesečnu pristojbu.

'Pozivamo stoga urednike na HRT-u da ne podlegnu političkim pritiscima te da uređivačka politika nacionalne televizije ne ovisi o političkom hiru, već da se vode isključivo profesionalnim standardima jer RTV pretplatnici nisu samo glasači Tomislava Karamarka', apeliraju na novo rukovodstvo javne televizije.

Nakon svega, pitaju se u Hrvatskoj stranci umirovljenika, tko ili što je sljedeće u HDZ-ovom kulturnom obračunu te, parafrazirajući poruku Milijana Brkića Miloradu Pupovcu, nude satiričan odgovor: 'Onome kome se ne sviđa sloboda govora neka ode tamo – gdje te slobode nema.'