ZDRAVA KONKURENCIJA

I u Zadru uskoro jeftiniji taksiji

03.05.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Zadar je u turističku predsezonu ušao s novim, nižim cijenama taksi-prijevoza jer se od 1. svibnja ove godine primjenjuje novi način naplate, po kojemu se vožnja do pet kilometara udaljenosti naplaćuje 19 kuna, a taksisti koji su to prihvatili svoja su taksi-vozila označili posebnom naljepnicom, informacija je Taksi sekcije Udruženja obrtnika Zadar koju prenosi Turistička zajednica grada Zadra

U toj se informaciji ističe i da je uvođenje novog načina naplate taksi-prijevoza u Zadru rezultat dogovora većine zadarskih taksista od njih ukupno oko 90, ali i da ima onih koji nisu prihvatili takav dogovor te njihova vozila neće biti posebno označena.

Oni koji su prihvatili dogovor uz posebnu naljepnicu svaki će sljedeći kilometar nakon petog naplaćivati po devet kuna, čime će se, kako napominju iz Turističke zajednice, i više nego prepoloviti dosadašnje visoke cijene tog prijevoza. Iznose i primjer po kojemu je do sada vožnja od centra grada do turističkog dijela Zadra Borika koštala od 80 do 100 kuna, a s novim cijenama će biti 20 do 30 kuna.

U Turističkoj zajednici vjeruju i kako će nove cijene zadarske taksi-službe zasigurno razveseliti turiste, ali i građane Zadra. Nadaju se i da će nove cijene zadarskih taksista biti popraćene i podizanjem kvalitete njihovih usluga uz izdavanje računa, poznavanje stranih jezika te profesionalnost i ljubaznost.

Niže cijene dolaze u vrijeme kada je na zadarske ulice najavljen dolazak konkurencije postojećim davateljima usluga.