POSTOJI LI RECEPT ZA ZGODITAK?

I u Hrvatskoj lutriji se čude velikom broju jackpotova

19.02.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Hrvatska je u mjesec i pol bogatija za sedam milijunaša i multimilijunaša. Od 1. siječnja, Hrvatska lutrija podijelila je ukupno vrtoglavih, kako kažu, 239.615.979,47 kuna. I sami priznaju da su igrači bili doista sretnije ruke u ovako kratkom razdoblju nego što je to uobičajeno

Najveći zgoditak otišao je u prvoj polovini prošlog mjeseca u ruke Zagrepčanke. Ona je osvojila Eurojackpot od gotovo 132 milijuna kuna. Kada država uzme svoj dio, ostaje joj 105 milijuna kuna.

U Zagreb je otišao nedugo nakon toga i 'domaći' jackpot od gotovo 80 milijuna kuna. Ovaj je put riječ o sretniku, također stanovniku hrvatske metropole, stoga nas je zanimalo je li Zagreb, što bi bilo i logično s obzirom na broj stanovnika i igrača, češće na listi velikih zgoditaka. Kada se pogledaju dobici u prošloj i ovoj godini, može se zaključiti da nije. Mjesta uplata dobitnih brojeva doista su različita. Milijunaši se tako nalaze u Splitu, Benkovcu, Koprivničkom Ivancu, Rovinju, Slunju, Metkoviću…

A koji je profil dobitnika? 'Nisu nam dostupni relevantni podaci o dobitnicima jackpotova u smislu dobi i spola, niti bilježimo njihov društveni status, no iz osobnih kontakata stekli smo dojam da su sve dobne kategorije podjednako zastupljene, a ni po spolu nema posebnih odstupanja', kažu nam u Hrvatskoj lutriji.

Iste kombinacije brojeva

Iako mnogi kada biraju brojeve to rade imajući na umu svojedatume rođenja, rođendane djece, datum vjenčanja, zanimljivo je kakopostoje kombinacije koje su učestale. Tako je kombinacija brojevaEurojackpota od 21. kola 2013. do 5. kola 2014 . sa zaokruženimbrojevima 5, 6, 21, 41, 49, 05, 08 uplaćena čak 2.094 puta.

Najčešće igrane kombinacije Loto7/39 od 41. kola (22.5.2013) do 13. 1. 2014 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 ita je kombinacija uplaćena 1.377 puta.

Oni koji dulje igraju, imaju više šanse za veliki zgoditak. Jedan je od vjernih igrača i novopečeni multimilijunaš iz Zagreba koji je 22. siječnja osvojio supersedmicu u iznosu od 79,7 milijuna kuna. Igra loto više od 20 godina, a dobitnu je kombinaciju, jednako kao i dobitnica Eurojackpota uplatio preko interneta.

Iako ima dugogodišnji staži, ovaj sretnik nema 'svoje' brojeve. Ne zaokružuje uvijek istu kombinaciju, jedino uvijek zaokruži isto slovo.

Dobitnica Eurojackpota izjavila je pak kako je slučajno odigrala baš tu igru s rekordnim zgoditkom. 'Slučajno sam se odlučila za Eurojackpot, a zapravo sam htjela odigrati 'sedmicu'. No bio je petak pa je odluka pala na Eurojackpot. Nisam shvatila da sam uplatila dvije minute prije; zamislite da sam pogodila a da nisam uspjela uplatiti kolo', kazala je.

U prilično depresivnoj hrvatskoj svakodnevici vijesti o sretnim dobitnicima rijetke su pozitivne vijesti. No medijski eksponirani lutrijski milijunaši iz europskih zemalja dokazali su da odjednom stečena nevjerojatna količina novca bez 'oranja i kopanja' nije nužno recept za sreću. Novac bi brzo nestajao, brakovi se raspadali, svatko se želio 'ogrebati' za koju tisućicu, gubili su se prijatelji, a stjecale ovisnosti.

Toga su svjesni i novopečeni zagrebački multimilijunaši. Oni svoj život ne misle drastično mijenjati. 'Svakodnevni posao i obaveze brzo čovjeka vrate u rutinu', zaključio je sretni dobitnik 80 milijuna kuna. Naglasio je da ne planira velike životne promjene, a zgoditkom planira pokriti financijske obaveze, pobrinuti se za najbliže, pokušati mudro investirati i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

'Nisam mogla spavati, krenule su suze, a otvorila sam i slavljenički šampanjac. Emocije su bile snažne, ne može to čovjek shvatiti. Zapravo, teško je bilo povjerovati u to. Stalno razmišljam sanjam li ja to, je li to istina. Kako da vam objasnim – tamo piše: ukupno ste uplatili 15, a osvojili 105 milijuna kuna', uzbuđeno je prepričala dobitnica Eurojackpota.

Ona planira za početak otputovati i dobro se odmoriti. Nakon toga će, kaže, sjesti i dobro razmisliti o budućnosti jer želi i dalje voditi normalan život.

'Uplaši se čovjek velike sreće, veliko je to uzbuđenje', kazala je milijunašica.