OBRAČUN U SDP-u

I SDP Zagrebačke županije iskazao nepovjerenje Bernardiću

20.07.2018 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon što se Županijski odbor SDP-a Krapinsko-zagorske županije (KZŽ) otvoreno pobunio protiv odluke Glavnog odbora stranke o suspenziji predsjednika tog ogranka Siniše Hajdaša Dončića te zatražio ostavku Davora Bernardića, nepovjerenje šefu stranke danas je izglasao i Županijski odbor SDP-a Zagrebačke županije

Kao što se i očekivalo, ogranak suspendiranog člana predsjedništva Mihaela Zmajlovića, stao je iza svog predsjednika i iskazao nepovjerenje prema čelniku stranke Davoru Bernardiću.

Od Bernardića traže da podnese neopozivu ostavku i da se u SDP-u provedu unutarstranački izbori.

Za sada nije poznato kako će središnjica stranke reagirati na ove odluke, no, u stranačkim kuloarima spominje se čak i scenarij raspuštanja tih dviju SDP-ovih županijskih organizacija.

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora u subotu potpredsjedniku stranke Peđi Grbinu te članovima potpredsjedništva Siniši Hajdašu Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću izrečena je stegovna mjera privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u, kao i članska prava, i to na dvije godine. Hajdaš Dončić i Zmajlović su, ujedno, čelnici županijskih organizacija SDP-a Krapinsko-zagorske, odnosno Zagrebačke županije, što znači da ne bi mogli obnašati ni te dužnosti.

  • +17
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL