IPAK NE BI U ZATVOR

I Prodanović i Čačić najavili žalbu na presudu

22.01.2013 u 14:42

Bionic
Reading

Čedo Prodanović, odvjetnik Radimira Čačića, priznao je nakon objave presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je njegovom klijentu potvrđena kazna mađarskog suda na 22 mjeseca, kako su se 'nadali povoljnijoj presudi' te najavio žalbu Vrhovnom sudu. I sâm Čačić, u priopćenju koje je poslala njegova PR agencija, najavio je žalbu

'Uložit ćemo žalbu, prije svega zato što mađarska strana ni na koji način nije uvjetovala, niti eliminirala mogućnost ni blažeg kažnjavanja, pa čak ni primjene drugih instituta', rekao je odvjetnik Prodanović Media servisu.

Objasnio je i kako je hrvatskoj strani bilo prepušteno da ocijeni pravu mjeru i težinu, ali napomenuo je da se 'nije radilo o apodiktičkoj tvrdnji mađarske strane da se mora ponoviti presuda na identičan način'.

I Radimir Čačić, u priopćenju poslanom medijima, potvrdio je kako je 'službeno primio odluku Izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, koja u cijelosti potvrđuje presudu Županijskog suda u Kapošvaru u Mađarskoj, zbog prometne nesreće iz siječnja 2010. godine'.

'Vezano uz odluku, iskoristit ću pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Hrvatske', poručio je Čačić.

Županijski sud u Zagrebu donio je u predmetu protiv Radimira Čačića, koji je u Mađarskoj pravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, istovjetnu presudu kao i mađarski kolege. Osuđen je na godinu i 10 mjeseci zatvora, ali će nakon polovice izdržane kazne moći zatražiti uvjetni otpust.