LIJEVO-DESNO

I Petrina složio svoju koaliciju: Nema predaje!

04.08.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Pod motom 'Nema predaje', Nezavisna lista Stipe Petrine na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno sa Strankom Slobodna Hrvatska i Pokretom Zajedno, objavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

'Nema predaje kako u političkom prostoru tako ni predaje resursa s kojima Hrvatska raspolaže", poručeno je iz nove koalicije. 'Probat ćemo promijeniti sliku Hrvatske te pozivam na stvaranje trećeg puta kako bi se razbila polarizacija Hrvatske na HDZ i SDP', rekao je Petrina.

'Upravo te dvije stranke', ističe Karino Hromin Šturm (Pokret Zajedno), tvrde da će nas izvući iz stanja koje u koje su nas tijekom proteklih 25 godina doveli, a što je, kaže, nemoguće.

Ako se radi o socijalnoj zaštiti građana - bit ćemo lijevo, ali ako se radi o vitalnim i nacionalnim interesima - bit ćemo desno, pojasnio je.

Ako osvoje vlast, kažu, radit će na povratku pravnog suvereniteta Hrvatske, financijskog suvereniteta te poništenju pretvorbe i privatizacije, koja je, ustvrdio je Hromin Šturm, bila u 98 posto slučajeva nezakonita.

'Uvjeren sam da će ova koalicija na čelu sa Stipom Petrinom, kao simbolom otpora, ostvariti respektabilne rezultate na predstojećim izborima', rekao je Dražen Dizdar (Slobodna Hrvatska) i dodao kako u svakoj izbornoj jedinici očekuju bar po jednog zastupnika.