NACIONALNO VIJEĆE

I Mostovci uoči rasprave o ministrima komentirali ćirilicu

19.01.2016 u 08:46

Bionic
Reading

Nacionalno vijeće Mosta, koje će svoju sjednicu započeti u 10 sati, trebalo bi analizirati odgovore mandatara Tihomira Oreškovića, odnosno povratnu informaciju o njihovim kandidatima za ministre

Da bi imena ministara trebala biti poznata u srijedu ili četvrtak jučer su najavili i iz Mosta i iz Domoljubne koalicije. O ministrima danas zasjeda i Nacionalno vijeće Mosta.

Božo Petrov nije htio davati izjave uoči Nacionalnog vijeća.

Uoči sjednice Nacionalnog vijeća Mosta Ljubica Ambrušec kazala je kako bi se imena ministara trebala znati u četvrtak te kako se nada da će mandatar izabrati kvalitetne ljude.

Na pitanje što će stajati u sporazumu kojeg će potpisati s HDZ-om, Ivan Kovačić je kazao da će u njemu biti 'određene točke o kojima se ranije pregovaralo'.

Zastupnik Mosta iz Osijeka Miroslav Šimić prokomentirao je inicijativu rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da se ponovno vrati učenje ćirilice u škole. 'Moram znati detalje. Kad sam bio školarac ja sam jedan mjesec učio ćirilicu, a drugi latinicu. Ne znam da li to planira. Načelno nemam protiv nijednog pisma ništa', rekao je Šimić.

Jučer je, podsjetimo, Kovačić kazao kako 'ministri nisu utvrđeni, samo su kandidati Mosta otišli na razgovor s mandatarom pa čekamo povratnu informaciju na Nacionalnom vijeću, gdje ćemo dalje raspravljati o tome'.

Kovačić nije htio reći tko je točno bio na razgovoru kod mandatara, dodavši da nitko još nije potvrđen za ministra.

Kovačić je rekao da među kandidatima Mosta, koji su predloženi mandataru, nije glasnogovornik stranke Nikola Grmoja, kojega se spominjalo kao mogućeg ministra unutarnjih poslova.