SMS PORUKE

I ministrica Vučković pisala šefu Hrvatskih šuma zbog zapošljavanja, evo kako to sada objašnjava

01.02.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković demantirala je u srijedu medijske navode o mogućem namještanju poslova u Hrvatskim šumama preko predsjednika Uprave Krunoslava Jakupčića, ustvrdivši da od Jakupčića nikada nije tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu

"U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu", priopćila je Vučković.

Pojasnila je kako je u slučaju Domagoja Magdića, zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da je Jakupčić povratno obavijestio koji su uvjeti za takvo radno mjesto.

"Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića", kaže ministrica.

Netočno je da je tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke, naprotiv njeno je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo primaju li Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji.

Što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, Vučković tvrdi da se radilo o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revernika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima.

Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revernik, diplomirani inženjer šumarstva.

U vezi s tvrtkom Cedar, pri čemu Vučković iz objave ne vidi nikakve svoje poruke, sjeća se dopisa koje je poslala jedinica lokalne samouprave u kojoj je tvrtka imala sjedište.

Koliko joj je poznato, tvrtka Cedar je otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama.

"Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti", poručila je ministrica.