JOŠ JEDNA KANDIDATURA

I Kolar želi biti predsjednik SDP-a: 'Ratovi moraju prestati, pozivam sve da se manemo šalabahtera'

21.08.2020 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon Mirele Ahmetović i Peđe Grbina, kandidaturu za predsjednika SDP-a danas je najavio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar

''Moramo biti uključivi, SDP je uvijek bio stranka novih ideja, novih ljudi, a sve je to posljednjih godina nestalo. Neki su rekli da treba dopustiti da SDP doživi još jedan poraz. Uvjeren sam u upravo suprotno'', kazao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kandidaturu za predsjednika SDP-a na konferenciji za medije u stranačkoj središnjici u Zagrebu.

Kao glavne ciljeve, prenosi RTL, istaknuo je izgradnju SDP-a kao moderne stranke lijevog centra i izgradnja Hrvatske kao modernog društva te izgradnju pravednog društva. Naglasio je i potrebu jakih lokalnih organizacija i snažnog Predsjedništva te njihovo zajedništvo kao recept za pobjedu i poručio: 'Ratovi moraju prestati. Iskoristimo ovo vrijeme da zakopamo ratne sjekire i da kritički razgovaramo o onome što je bilo u stranci i okrenemo se budućnosti. Razmjena mišljenja je uvijek dobrodošla, bolje je satima i danima razgovarati nego jednu minutu ratovati'.

''Slušat ću općinske, gradske i županijske organizacije, zajedno ćemo gledati prema naprijed ono što treba napraviti i zajedno ćemo realizirati naše projekte. Pozivam sve da se manemo šalabahtera - za koga bi trebalo glasati i nema nikoga kome je mjesto u Saboru ili bilo gdje drugdje zagarantirano. Imamo sjajne stranačke kolege i kolegice, svima moramo dati šansu i snaga SDP-a je uvijek bila u demokratskim izborima gdje smo imali više kandidata', poručio je Kolar.

Kazao je da će imati potporu svoje županijske organizacije, a osvrnuo se i na nagađanja da je dugogodišnjeg šefa SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji i njegova bliskog suradnika Sinišu Hajdaša Dončića iznenadila njegova kandidatura te poručio: 'Siniša je moj pajdaš'.

'Moji konkurenti kažu da mi je najveća mana moje formalno obrazovanje, a ponosan sam na sve što sam radio', rekao je. Prepričao je da je s osam godina ostao bez oca, pa je jedva čekao da se zaposli nakon srednje škole kako bi mogao doći do novca. Ispričao se novinarkama i novinarima koje je u protekla dva tjedna odbio za intervju. Objašnjava da nije htio istupati dok nije donio konačnu odluku.

S obzirom na to da se iz njegovih krugova govori da Kolar sebe navodno vidi na mjestu predsjednika stranke, ali ne nužno i kao budućeg premijera, upitan o toj mogućnosti Kolar se o tome danas nije želio izjasniti, već je samo poručio da to u ovom trenutku nije na dnevnom redu.

'Najprije moramo spasiti stranku od propadanja, stvoriti politike i vratiti povjerenje građana. Onaj tko će u datom trenutku biti najbolji kandidat, imati najviše šansi pobijediti Andreja Plenkovića - taj će biti kandidat za premijera', poručio je Kolar.

'Za mene je dobro ono što je dobro za SDP. U ovom trenutku se smatram sposobnim da vodim SDP', opetovao je na ponovljeno pitanje zapitavši je li ga tko čuo da kaže da ne želi biti premijer, ali da to u ovom trenutku nije prioritet.