JEFTINIJI SMJEŠTAJ

I hosteli mogu biti luksuzni! Evo što se u okolici nudi po prihvatljivim cijenama

05.08.2018 u 21:29

Bionic
Reading

Iako je smještaj u hostelima po definiciji proračunski prihvatljiv i fokusiran na podjelu društvenog iskustva, i među njima ima onih koji pored spavaonica nude privatne sobe, a neki od njih mogu biti i prilično luksuzni. Donosimo pregled nekoliko takvih u našoj blizini

Boravak u bučnom hostelu čini se kao stvar prošlosti koja se čuva za kasne tinejdžerske dane i 20-e. Ipak, hosteli su proračunski prihvatljiv smještaj fokusiran na podjelu društvenog iskustva. Kada je riječ o hostelu, on mora imati opciju spavaonica, ali isto tako nuditi i privatne sobe, pa pored bučnih i neurednih, neki od njih mogu biti prilično luksuzni.

Hostelworld i njihova rang-lista najboljih hostela na svijetu, HOSCAR, otkrivaju gdje je moguće pronaći najluksuznije hostele u svakoj europskoj državi, piše Business Insider, a mi smo izabrali nekoliko njih u našem bližem i nešto daljem okruženju.

Albanija: Stone City Hostel, Gjirokastra

Smješten upravo u srcu starog grada Gjirokastre, Stone City Hostel nalazi se u neposrednoj blizini najboljih znamenitosti koje uključuju dvorac i komunistički bunker. S ogromne krovne terase pruža se prekrasan pogled na dvorac, sjenovite vrtove s voćkama, a i tik je do najboljih kafića u gradu.

Ondje se u privatnim sobama može odsjesti već po cijeni od 185 kuna, dok spavaonice koštaju 67 kuna.

Stone City Hostel, Gjirokastra, Albanija Izvor: Društvene mreže / Autor: Stone City Hostel/Facebook

Bosna i Hercegovina: Hostel Majdas, Mostar

Ovaj mali obiteljski hostel u modernom središtu Mostara gostima nudi svježi domaći doručak, ali i vanjski vrt, potpuno opremljenu kuhinju i lounge prostor. Smješten je vrlo blizu središta starog grada i u neposrednoj blizini Starog mosta.

Ondje se može boraviti u privatnim sobama po cijeni od 160 kuna dok boravak u spavaonicama košta 67 kuna.

Bugarska: Hostel Mostel, Sofija

Prema Hostelworldu, to je najbolji mali hostel na svijetu, a nalazi se u renoviranoj kući iz 19. stoljeća s romantičnom drvenom verandom, te ima bilijarski stol, sobu za igre i besplatni Wi-Fi.

Smješten je nedaleko od otvorenih tržnica, restorana, barova i znamenitosti Sofije.

Cijena jednokrevetnih privatnih soba iznosi 177 kuna dok se u spavaonicama može odsjesti po cijeni od 67 kuna.

Hrvatska: Split Guesthouse and Hostel, Split

Proglašena jednim od najboljih hostela u Hrvatskoj šest puta, upravo renovirana Gostinjska kuća smještena je na samo stotinu metara od starog grada.

Za dvokrevetnu privatnu sobu plaća se 210 kuna.

Split Hostel Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Split Hostel/Službene stranice

Mađarska: Pal’s Hostel, Budimpešta

Pal's je smješten odmah do lančanog mosta s divnim pogledom na baziliku svetog Stjepana. To je niz apartmana kojima je cilj ponuditi nešto privatnosti.

Cijena spavaonice iznosi 143 kune.

Pal's hostel, Budimpešta Izvor: Društvene mreže / Autor: Pal's hostel/Facebook

Italija: Generator, Venecija

Još jedna glamurozna i moderna opcija. Generator se nalazi u venecijanskoj okolici s predivnim pogledom na grad i modernim hostelskim barom.

Cijena spavaonice iznosi 218 kuna.

Kosovo: Prishtina Center Hostel, Priština

Nalazi se u blizini živahnog središta glavnog grada Kosova, Prištine, a posjetitelji s terase mogu vidjeti i Nacionalno kazalište Kosova.

Odmah do njega su gradske monumentalne zgrade koje uključuju Nacionalnu knjižnicu i Gradsku umjetničku galeriju, a uz kratku šetnju dođe se do gradskog parka te odličnih barova i klubova.

Cijena spavaonice iznosi 59 kuna.

Prishtina Center Hostel, Priština, Kosovo Izvor: Društvene mreže / Autor: Prishtina Center Hostel/Facebook

Makedonija: Agartha Hostel Ohrid, Ohrid

Odmor u Agartha Hostelu Ohrid, smještenim u središtu, idealan je za istraživanje Ohrida, a ima dvije ogromne zajedničke sobe, kao i vrt za opuštanje ili skupljanje voća.

Cijena spavaonice iznosi 67 kuna.

Crna Gora: Hostel Hikers Den, Žabljak

Crnogorski Hikers Den na Žabljaku idealno je mjesto za rekreaciju te kao baza za posjet Nacionalnom parku Durmitor.

Hostel nudi šesterokrevetne, peterokrevetne i četverokrevetne sobe, a u ponudi su i dvokrevetne sobe s bračnim krevetom ili dva odvojena kreveta i studio.

Cijena spavaonice iznosi 68 kuna.

Rumunjska: Podstel, Bukurešt

Ovaj društveni hostel pokrenula su četvorica najboljih prijatelja i iskusnih putnika i samo pet minuta hoda udaljen je od trga Unirii.

Cijena spavaonice iznosi 59 kuna.

Srbija: Hostel Bongo, Beograd

Hostel je smješten u jednoj od beogradskih glavnih ulica, pet minuta hoda od glavnih znamenitosti. Ima šest modernih spavaonica, prostranu zajedničku sobu i sve je klimatizirano. Tu je i prostrano dvorište za uživanje u roštilju i pivu.

Dodatni savjet - ako ponesete knjigu Erlenda Loea, ostvarit ćete popust od deset posto jer je hostel nazvan po liku Doppleru iz istoimene knjige.

Cijena spavaonice iznosi 67 kuna.

  • +2
Hostel Bongo, Beograd, Srbija Izvor: Društvene mreže / Autor: Hostel Bongo/Facebook

Slovenija: Jazz Hostel and Apartments, Bled

Ako vam se na popisu mjesta koja trebate posjetiti nalazi Bled, onda je Jazz Hostel savršena točka za mirni dio grada, samo deset minuta od dvorca i pet minuta od centra.

Cijena spavaonice iznosi 110 kuna.