ZADARSKA ŽUPANIJA

I DIP poništio izbore za župana: trk u Banjevce po glasove

Bionic
Reading

Poništavaju se izbori za župana i za članove Skupštine Zadarske županije na biračkome mjestu Banjevci, u općini Stankovci, jer je bilo nepravilnosti koje su mogle utjecati na rezultate izbora za župana i Županijsku skupštinu - odluka je Državnog izbornog povjerenstva objavljena u petak, piše Slobodna Dalmacija

Novi izbori u Banjevcima održat će se u nedjelju 26. svibnja, kada će glasači na ovom izbornome mjestu ponovno birati ne samo župana, nego i načelnika općine Stankovci. Izbore za načelnika na biračkome mjestu u Banjevcima u srijedu je poništilo Županijsko izborno povjerenstvo u Zadru, podsjeća Slobodna Dalmacija

Tenzije oko situacije u Banjevcima traju danima, jer prognoze govore da će ponavljanjem izbora u Banjevcima 'otpasti' drugi krug za izbor župana u Zadarskoj županiji. HDZ-ovu kandidatu za župana Stipi Zriliću za pobjedu u prvom krugu falilo je 56 glasova i smatra se da će ih skupiti ponavljanjem izbora u Banjevcima, pa drugog kruga neće biti.

Kako navodi DIP, izbori su poništeni jer su tri člana biračkog odbora izjavila da su nezavisni kandidat za načelnika Ivan Bulat, njegov otac Marin i brat Marko u nekoliko navrata dolazili na biračko mjesto u pratnji starijih osoba i glasovali umjesto njih.

'Odluka DIP-a je dokaz da u ovoj zemlji nismo svi jednaki. DIP je donio odluku na temelju insinuacija i sumnji da je netko utjecao na izbore za župana, iako za to nema nikakvih dokaza. Kao građanka, ogorčena sam i razočarana što živim u ovakvom društvu', komentirala je odluku DIP-a kandidatkinja koalicije SDP-a za županicu Renata Sabljar Dračevac, kazavši da je situacija u Banjevcima sada takva da se na tih 300-tinjak birača može koruptivno djelovati.

Dodala je kako je čula da su čelnici stranaka kojima je to u interesu već bili u Banjevcima, ali da ne zna što su sve mještanima nudili.

'Jako sam neugodno iznenađena odlukom DIP-a koji je mene doveo u neravnopravan položaj', zaključila je Sabljar Dračevac, najavivši svoj odlazak u Banjevce 'po glasove' odmah nakon presice.

Više o toj temi možete pročitati ovdje