VREMENSKA PROGNOZA

I danas u većini Hrvatske oblačno s kišom, evo gdje će biti pljuskova s grmljavinom

12.02.2024 u 06:59

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za ponedjeljak najavljuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana, na Jadranu i u obliku pljuskova s grmljavinom. Popodne i prema kraju dana kiša uglavnom na istoku i u Dalmaciji

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na južnom Jadranu umjereno do jako jugo, a drugdje će prolazno biti bure i sjeverozapadnog vjetra. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 10 do 15 °C, prognozira DHMZ.

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, a najviša dnevna između 11 i 13 °C.

Središnja Hrvatska

Ujutro pretežno, potom promjenljivo oblačno, a mjestimična kiša ponajprije početkom dana odnosno u jutarnjim satima, zatim ponovno navečer. Ujutro će kratkotrajno zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, zatim vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

Gorski kotar i Lika

Većinom oblačno s povremenom kišom, a u najvišem gorju može biti i susnježice, vjerojatnije u drugom dijelu dana te u noći na utorak. Zapuhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, a najviša dnevna između 6 i 11 °C.

Istra

Prijepodne promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, a zatim smanjenje naoblake te djelomice sunčano. Puhat će slaba do umjerena, na jugu Istre mjestimice i pojačana bura. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 10 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 9 °C, a najviša dnevna od 12 do 14 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom. Zapuhat će bura, većinom umjerena, lokalno i jaka, a mjestimice će biti i istočnjaka pa i juga. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno s mjestimičnom i povremenom kišom, a lokalno može i zagrmjeti. U većem dijelu Dalmacije umjeren sjeverni ili sjeverozapadni vjetar, a na krajnjem jugu i dalje jugo. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a najviša dnevna između 11 i 16 °C.

Biometeorološka prognoza

Iako će se na južnom Jadranu još uvijek osjećati nepovoljan utjecaj vremena, u većini Hrvatske biometeorološke prilike bit će povoljnije u odnosu na prethodne dane. Uz prestanak južine i temperature primjerenije dobu godine mnogi meteoropati i kronični bolesnici osjetit će poboljšanje općeg stanja.