nesreća u gornjem tomašu

I dalje nepoznat uzrok eksplozije u kojoj je poginuo mladić u okolici Bjelovara

12.02.2021 u 14:51

Bionic
Reading

Ni nakon očevida nije poznato kako je i zašto došlo do eksplozije u garaži u Gornjem Tomašu u okolici Bjelovara u kojoj je preminuo 26-ogodišnjak, njegov 24-ogodišnji brat je zadobio ozljede opasne po život, dok je 25-ogodišnjak koji je s njima u društvu lakše ozlijeđen

Bjelovarska policija u petak je objavila da je očevidom „utvrđeno da je do eksplozije došlo aktivacijom za sada nepoznate eksplozivne tvari te na za sada neutvrđen način”, uz napomenu da će nakon provedenih vještačenja biti poznata vrsta eksplozivne tvari.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, poručuju iz bjelovarske policije.

U ponedjeljak, 8. veljače oko 14.05 sati u Gornjem Tomašu u garaži obiteljske kuće došlo je do eksplozije u kojoj su teške tjelesne ozljede opasne po život zadobili 26-godišnjak i 24-godišnjak, dok je 25-godišnjak lakše ozlijeđen. Naknadno je u Općoj bolnici Bjelovar zbog težina ozljeda preminuo 26-godišnjak.

Na mjestu nesreće očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz pomoć policijskih službenika i stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, do eksplozije je došlo u garaži prilikom popravka automobila.