PETIR BIJESNA ZBOG KOALICIJE

'HSP se Marini Lovrić prodao za Judine škude'

15.06.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Članovi koalicije HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a u Sisačko-moslavačkoj županiji ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare da je presedan odluka njihova mogućeg koalicijskog partnera HSP-a da potpiše ugovor o programskoj suradnji sa županicom Marinom Lovrić te su taj HSP-ov čin nazvali 'kukavičlukom i nedosljednošću'

Nositeljica te koalicijske liste predsjednica Županijske organizacije HSS-a i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir istaknula je da je ta lista s HSP-om dobila 11 tisuća glasova više od ljevice.

"Predsjednik Županijskoga vijeća HSP-a i zamjenik predsjednika Glavnog stana HSP-a Željko Kardaš prodao je HSP Marini Lovrić za 'Judine škude'", rekla je Petir, dodavši da nju i njezine kolege iz koalicije zovu hrvatski branitelji koji se osjećaju izigranima tom HSP-ovom odlukom.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Šantek rekao je da rezultati županijskih izbora pokazuju da su 'glasači htjeli županicu s ljevice, ali i da vlast u skupštini obnaša desni centar te da desnica nadzire županicu i njezin rad'.

Koalicija je danas 'osudila pritiske županice Lovrić na obične službenike i namještenike u županijskoj upravi i ustanovama koji se izjašnjavaju kao pripadnici stranaka te koalicije'. Spomenut je slučaj člana HSU-a Borisa Miokovića koji je, rečeno je, 'dobio otkaz u Domu zdravlja u Sisku zato što je HSU podupro HDZ, a ne Marinu Lovrić'.

Utemeljiteljska sjednica županijske skupštine održat će se sutra, a u novom sazivu koalicija HDZ, HSS, HSLS i HSU imat će 22 vijećnika, koalicija '100 posto najbolji izbor' SDP, HNS-LD, DC, DSU, SDSS, SDA i SPH 20, a HSP sedam.

Županica Lovrić sklopila je 11. lipnja u ime svoje koalicije Osnove za programsku suradnju u mandatnom razdoblju od 2009. do 2013. s HSP-om, po kojima će njezina koalicija s HSP-om u skupštini s 49 imati većinu od 27 vijećnika.

HSP-ova petrinjska podružnica, koja u skupštini ima dva vijećnika, nije poduprla sporazum HSP-a sa županicom Lovrić i njezinom koalicijom.