NESUGLASICE U KOALICIJI?

HSLS za prodaju Podravke

darinko kosor koprivnica

darinko kosor koprivnica

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

Po svemu sudeći, u vladajućoj koaliciji opet su iskrsnuli novi problemi. Uznemirujući faktor opet je, čini se, HSLS

Prema pisanju Jutarnjeg lista, HSLS-ov šef Darinko Kosor zalaže se za to da država proda svoj paket dionica Podravke. Naime, HSLS je još prije mjesec dana Vladi poslao svoj paket gospodarskih mjera, a jedna od njih je i privatizacija svih poduzeća u kojem država ima manjinski udio, a koje nisu od strateškog interesa.

'Podravka je važna, ali ne strateški važna. Ina je, primjerice, tvrtka koja je strateški važna', pojasnio je Kosor za Jutarnji.

Dok u Vladi sve mjere i dalje razmatraju, HSS-ov Josip Friščić odlučno kaže da će se i dalje boriti protiv onih koji bi Podravku htjeli za 'male peneze'.

'Podravka je važan faktor izlaska iz gospodarske krize. 60 posto ovogodišnje proizvodnje otišlo je u izvoz i naplaćeno je. To dovoljno govori o tome koliko Podravka znači Hrvatskoj', rekao je Friščić.

HSLS se zalaže za objavu registra branitelja

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) zauzima se za objavu registra hrvatskih branitelja, ali ne na način na koji je to proteklih dana učinjeno u medijima, istaknuo je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Po njegovim riječima, braniteljski registar nije danas glavno pitanje u Hrvatskoj, nego je to teško gospodarsko stanje i pronalaženje načina da se iz nje iziđe.

‘HSLS je odgovoran koalicijski partner i stoga smo još prije nekoliko mjeseci izradili vlastiti program mjera izlaska iz gospodarske krize i o njemu smo obavijestili našega glavnog koalicijskog partnera HDZ, a ovih dana ćemo ga predstaviti i javnosti objavom u jednim dnevnim novinama’, kazao je.

Cilj HSLS-a je da na iduće lokalne izbore ta stranka iziđe samostalno jer, kako je Kosor naveo, HSLS ne želi biti ‘priljepak bilo koje političke opcije - ni lijeve ni desne’.

Podsjetio je da stranka uskoro obilježava 21. obljetnicu osnutka, poručivši da je HSLS svakih deset godina odigravao važnu ulogu u političkoj demokratizaciji Hrvatske, te je uvjeren da je pred strankom uspješno razdoblje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi