ZAGREB- Na suđenju za otmicu Zagorčeva sina, zbog koje je i završio u zatvoru, Petračje prvi lansirao priču da je bivši pomoćnik ministra obrane zadužen za trgovinuoružjem, odlazeći s dužnosti 2000., uzeo dragulje koje je njemački trgovacoružjem Josef Rothaichner u Ministarstvu obrane ostavio kao polog zanovac namijenjen kupovini oružja za obranu Hrvatske.

Cijelu je priču nasudu potvrdila i bivša Zagorčeva, a kasnije Petračeva tajnica SnježanaŠiprak, sada jedna od krunskih svjedokinja u 'aferi dragulji'.

Nazagrebački Županijski sud Petrač će zbog svjedočenja, uz velike mjereosiguranja, biti doveden iz zatvora u Puli, gdje je iz sigurnosnih razlogapremješten nakon ubojstva Ive Pukanića. Šestogodišnju kaznu je do tada služio uLepoglavi, što je također popraćeno aferom jer se otkrilo da mu je upravakaznionice 'išla na ruku', omogućivši mu neke pogodnosti koje nemaju drugiosuđenici, primjerice naručivanje hrane iz restorana.

Još od otmice tadamaloljetnog Zagorčeva sina 2004. mediji nagađaju da su motivi tog zločinaneriješeni poslovni računi bivših prijatelja i poslovnih parnera.

Nedugonakon Zagorčeva izručenja iz Austrije početkom listopada u središtu Zagrebaubijena je Ivana Hodak, kći njegovog odvjetnika Zvonimira Hodaka koji je u prvimizjavama za zločin indirektno optužio Petrača. On, ali i njegovi sinovi zbogtoga su ispitani na policiji i podvrgnuti poligrafu, a kasnije je na 'detektorulaži' bio i Zagorec.