KOALICIJA POMAK

'Hrvatskoj hitno potrebna lustracija u vojsci, policiji i upravi'

30.08.2016 u 14:39

Bionic
Reading

Koordinator kampanje koalicije 'Pomak' Vinko Vukadin na predstavljanju programa i kandidata za I. izbornu jedinicu u utorak je istaknuo kako je Hrvatskoj hitno potrebna lustracija u vojsci, policiji i upravi, bolja obiteljska politika, podizanje poljoprivrede i sela, a braniteljima osiguravanje pravne sigurnosti.

'Pozivamo sve branitelje kao i građane Hrvatske, ako su im draži hrvatski branitelji od partizanske mirovine, ako žele privatno gospodarstvo koje se zasniva na odgovornosti i nemiješanju države, a novac koji dobivaju partizanski uhljebi i njihove udovice usmjeriti prema hrvatskim braniteljima i njihovoj djeci, ako žele i misle da je došlo vrijeme za Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a ne za polugu srpske politike, nemaju izbora nego glasovati za Pomak', rekao je Vukadin.

Predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića kritizirao je zbog obećanih 180.000 novih radnih mjesta, kazavši kako Plenković nije zaposlio niti jednog čovjeka u svojoj karijeri.

Vukadin je stajališta da najava zakona o zabrani oduzimanja jedine nekretnine nije ni realno ni dobro, jer se time može manipulirati. Rekao je da puštanje Srbije u EU bez ikakvih preduvjeta, "a zbog nekoliko eura kredita od Njemačke koje će Hrvatska stostruko vratiti", nije dobra vanjska politika.

Program koalicije Pomak se zasniva na nekoliko osnova kao što su lustracija u vojsci, policiji i upravi te poduzetništvu koje štiti hrvatskog seljaka, proizvođača i poduzetnika, kazao je.

Glasačima je poručio neka mijenjaju današnjicu jer im HDZ i SDP nisu donijeli rješenje za budućnost, a Most poveznicu između budućnosti i prošlosti. 'Mi zastupamo nacionalnu politiku za nacionalni pomak, i sigurno ne zastupamo što se zastupalo do sada. Nemamo novca, ali imamo srce', rekao je izrazivši nadu da će glasači ovaj put glasovati za koga žele, a ne davati glas protiv onoga koga ne žele.

Predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović, osvrnuo se na pitanje obiteljske politike koja se, prema njegovim riječima, mora bazirati na kršćanskim temeljima, istaknuvši da je Hrvatskoj potrebno i 'Ministarstvo povratnika'.

'Stotine tisuća Hrvata živi izvan domovine, a njih možemo vratiti pametnijom politikom i pokretanjem sela. Današnja politika je politika bolesnih institucija i medija', upozorio je. Govoreći o 'rodnoj ideologiji' istaknuo je da se Hrvatska mora odlučiti između, primjerice istospolnih brakova i obitelji.

'Naša politika je zaštita čovjeka od začeća do prirodne smrti, zaštita od nasilja i poboljšanje školskog sustava. Potrebno je stvoriti fleksibilno zakonodavstvo koje će ženama omogućiti ostvarivanje i društvenih i obiteljskih obveza, a roditeljima s više djece dati status odgajatelja', kazao je.

Rekao je kako se ne smije dirati u pravnu sigurnost branitelja, dodavši da su 'naši branitelji došli iz dobrih i snažnih obitelji', pa i njima treba omogućiti da stvore iste.

Koaliciju 'Pomak' čine HSP, HČSP, Obiteljska stranka i Akcija za bolju Hrvatsku.