PREMINUO IZNENADA

Vojni ordinarij objavio izgledan uzrok smrti hrvatskog vojnika u Litvi

13.12.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Hrvatski vojnik, 41-godišnji Mario Pavišić, preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru u aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Bogdan je na novinarski upit potvrdio da je jedan hrvatski vojni kapelan zbog konzumacije alkohola udaljen iz misije NATO-a u Poljskoj. 

Kaže kako ga je zasmetalo korištenje pojma 'alkoholizirano stanje' u novinskim napisima o trojici vojnika i vojnom kapelanu kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola i pokrenut postupak njihova povratka u Hrvatsku.

  • +16
Misa povodom 20. obljetnice Vojnog ordinarijata u RH Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'To znači da je čovjek bio pijan, no to nije točno', istaknuo je Bogdan i dodao da se ne može sjetiti koliki je broj promila utvrđen na alkotestiranju hrvatskih vojnika i kapelana. 

Opovrgnuo je tvrdnje o bilo kakvom pretjerivanju u alkoholu.

'Ne vidim tu nikakav veliki problem i ništa dramatično, ali prekršeno je pravilo da se ne pije', objasnio je Bogdan razloge povlačenja iz Poljske vojnog kapelana koji je 'pao na alkotestiranju' u Poljskoj.

  • +14
Split: Mons. Jure Bogdan zaređen za biskupa Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL