DOKAZANO ORUŽJE

Hrvatski policajci dobili tisuću novih pušaka iz svjetski poznate tvornice oružja

14.12.2017 u 17:52

Bionic
Reading

Nakon potpisanog sporazuma o poslovnoj suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova RH i tvrtke HS-produkt iz rujna ove godine, kao i potpisanog ugovora o nabavi 1000 jurišnih pušaka iz studenog, Ministarstvu unutarnjih poslova isporučeno je 1000 jurišnih pušaka VHS-K2

U policiji napominju kako su najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari prethodno testirali pušku u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na onu koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost za policijske službenike koji rukuju oružjem, ali i za okolinu.

Isporučene puške bit će raspoređene u interventnu, specijalnu i temeljnu policiju te slijedi provođenje programa certificiranja za rukovanje njome.

  • +2
Jurišna puška VHS-K2 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH

HS-produkt, najveći izvoznik vojne opreme u Hrvatskoj, godišnje proizvede od 500 do 600 tisuća pištolja te od 10 do 20 tisuća pušaka i izveze roba u vrijednosti od preko 100 milijuna eura. Njegovo oružje koriste, primjerice, policajci u SAD-u, Albaniji, BiH, Indoneziji, Iraku, Tunisu i Maleziji.