ZAHVALILA MU SE I SRPSKA VLADA

Hrvatski policajac iz rijeke spašavao stradale na Kosovu

13.03.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Željko Hrastnik, sisački policajac, koji je od početka veljače u sastavu mirovne operacije EU – EULEX Kosovo, sudjelovao je 7. ožujka u spašavanju civila nastradalih u teškoj prometnoj nezgodi, a za što je primio i zahvale srpske vlade, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova RH

Naime, prilikom odlaska na zadatak navedenog dana, tim granične policije EULEX, u kojem je i Hrastnik, naišao je na magistralnoj cesti Kosovska Mitrovica – Leposavić na vozilo s četiri putnika, koje je u prometnoj nezgodi sletjelo u rijeku Ibar. Jedan, teško ozlijeđen putnik, još je bio zarobljen u vozilu dok su ostali bili u rijeci pa su Željko Hrastnik i njegovi kolege krenuli u akciju spašavanja ljudi iz rijeke te koordinaciju aktivnosti do dolaska KFOR-a i kosovske policije.

Brzom i profesionalnom reakcijom spašeni su životi, a njihov je čin naišao na pozitivne reakcije lokalnog stanovništva, ali i iz Republike Srbije.

Željko Hrastnik je, naime, s ostalim članovima tima primio Zahvalu misije EULEX Kosovo za izvanredan timski rad, brzu i profesionalnu reakciju, a svoju zahvalnost na požrtvovnosti i profesionalnosti iskazao im je i predsjednik općine Leposavić. Usto, Vlada Republike Srbije preko svog službenog predstavnika za Kosovo i Metohiju uputila je pismo zahvale šefu misije EULEX Kosovo i pripadnicima koji su sudjelovali u spašavanju nastradalih građana.