bez prepreka

Hrvatska za Mađarsku na 'zelenoj' listi, turisti mogu dolaziti bez problema

13.07.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

Iz HTZ-a ističu da je mađarska vlada donijela novu klasifikaciji stranih zemalja vezano za koronavirus prema kojoj je Hrvatska svrstana na 'zelenu' listu.

"Mađarsko turističko tržište za hrvatski turizam je u top deset najjačih emitivnih tržišta i vjerujemo da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti mađarske turiste da odmor provedu u Hrvatskoj", poručila je direktorica mađarskog predstavništva HTZ-a Ivana Herceg, dodajući da su sve države svijeta u Mađarskoj zbog pandemije svrstane u tri kategorije - crvenu, žutu i zelenu.

Herceg iznosi i da je na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđeno veliko zanimanje mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku te vjeruje da će se to zanimanje i održati, pa i dovesti turiste ako epidemiološka situacija u Hrvatskoj ostane nepromijenjena.

Navodeći da je u dosadašnjem dijelu srpnja u Hrvatsku došlo gotovo 30 tisuća mađarskih turista, koji su ostvarili više od 150 tisuća noćenja, što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istim danima srpnja prošle godine.