priopćilo ministarstvo

Hrvatska uvjerena da će Žigmanov kao ministar osnažiti položaj Hrvata u Srbiji

23.10.2022 u 16:34

Bionic
Reading

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je kako je uvjeren da će čelnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov, kao ministar u novoj srbijanskoj vladi, pridonijeti jačanju položaja Hrvata u Srbiji, priopćilo je u nedjelju ministarstvo

Radman je u telefonskom razgovoru u ime vlade čestitao predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kojega je vodeća Srpska napredna stranka ranije u nedjelju predložila za ministra za ljudska i manjinska prava u novoj vladi.

"U svjetlu dosadašnjeg rada i predanosti u zastupanju i promicanju prava Hrvata u Vojvodini, ministar je istaknuo uvjerenje da će zalaganje ministarskog kandidata pridonijeti osnaživanju položaja Hrvata u Srbiji", stoji u priopćenju.

Sugovornici su istaknuli važnost daljnjeg rada na poboljšanju statusa i položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, posebno njihove zastupljenosti na svim razinama vlasti.

Grlić Radman je naglasio kako je vlada dosad sustavno podržavala sve napore ključnih institucija hrvatske manjine u Srbiji i da će nastaviti aktivno djelovati u zaštiti nacionalnih i kulturno-identitetskih interesa Hrvata u Srbiji na svim razinama, kažu na Zrinjevcu.