utvrđeni dug od 6850 kuna

Hrvatska stranka budućnosti pred stečajem

31.03.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Hrvatske stranke budućnosti (HSB) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja tog dužnika s 6850 kuna utvrđenog duga

Oglasom se pozivaju i zastupnici HSB-a da u roku od 15 dana predaju ovjereni popis imovine i obaveze te stranke, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonom predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta stranka nesposobna za plaćanje pa će donijeti odluku o otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja.

Hrvatska stranka budućnosti osnovana je u veljači 2019. a u registar političkih stranaka upisana je pod brojem 348. Sjedište HSB-a je u Boškovićevoj ulici u Splitu, a kao predsjednik i zastupnik stranke naveden je Ivica Ančić.

Hrvatska stranka budućnosti poznata je po organizaciji prosvjeda pred institucijama hrvatskog pravosuđa zbog, kako su isticali, nezadovoljstva radom sudstva i Državnog odvjetništva, ali i potpori prosvjedima “žutih prsluka”.

Moto stranke je, kako se navodi na službenim stranicama, “istina i pravda za sve građane Hrvatske, po istim mjerama i zakonima”, a u navedenim izrekama na koje se u HSB-u pozivaju ističe se i “ako ne misliš o budućnosti ne možeš je ni imati” te izreka koja se pripisuje francuskom filozofu Mauriceu Blondelu: “Budućnost se ne može predviđati nego se treba stvarati”.