PREDBLAGDANSKI DOMJENAK

'Hrvatska postaje pravo čvorište za izraelski kapital u regiji'

19.12.2013 u 22:08

Bionic
Reading

Hrvatsko-izraelski poslovni klub (CIBC www.cibc.hr ) i Veleposlanstvo države Izrael organizirali su tradicionalno svečano predblagdansko druženje i oproštajni domjenak u čast Yossija Amranija, veleposlanika Izraela u Hrvatskoj

Više od dvjesto uglednika iz svih društvenih sfera, gospodarstva, politike, zdravstva, medijskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života Republike Hrvatske i Izraela nazočilo je ovom posebnom događaju.

Skupu je nazočio velik broj uglednika među kojima su gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin, predsjednik Visokog Upravnog suda Ante Galić, Branko Baričević, šef EU komisije u Hrvatskoj, Davor Bernardić, Krešimir Sever, Vilim Ribič, proslavljeni hrvatski sportaši Franjo Arapiović i Veljko Mršić, predstavnici svih židovskih organizacija u Hrvatskoj, medija i niz drugih, naveli su organizatori u priopćenju.

Predsjednik i jedan od osnivača Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Dragan Primorac zahvalio se veleposlaniku Izraela na svim naporima koje je tijekom ovih godina uložio u spajanju Izraela i Hrvatske, kao i na prijateljstvu. Istaknuo je kako ovo događanje ima poseban značaj radi ulaska Hrvatske u Europsku uniju čime Hrvatska postaje pravo čvorište za izraelski kapital u regiji i šire i prava prilika za investitore, te da će Hrvatsko-izraelski poslovni klub biti jedna od ključnih institucija koja će voditi te procese.

Uz domaćine skupa Yossija Amranija, veleposlanika države Izrael u RH i Dragana Primorca, predsjednika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, goste su pozdravili novi članovi Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba iz Hrvatske, predstavnici tvrtke Stipić Grupa d.o.o., Kamgrad d.o.o., Luxor Grupa i Pedersen & Partners.

Hrvatsko-izraelski poslovni klub i ove godine nastavio je intenzivno raditi na novim projektima ulaganja u Hrvatsku. Cilj Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba je razvijati suradnju između dviju država na svim razinama te osigurati preduvjete za ulazak izraelskog kapitala u Hrvatsku i regiju, ali i obrnuto. Članovi Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba su uglednici iz javno-političkog, kulturnog i gospodarskog života Republike Hrvatske i Izraela među kojima i izraelski milijarder Itshak Tshuva, predsjednik američko-izraelske gospodarske komore i sin predsjednika Izraela Chemi Peres, niz članova vlade Izraela i vodećih gospodarstvenika te brojni ljudi iz javnog života države Izrael. Podružnice CIBC-a su aktivne i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Južnoafričkoj Republici, naveli su u priopćenju.