MILANOVIĆ PORUČUJE:

'Hrvatska je zemlja slomljenog duha'

25.09.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Crnim i tjeskobnim tonovima oslikali su danas na stranačkoj kovenciji SDP-ovci trenutak u kojem se nalazi Hrvatska. Jedini izlaz, tvrde oni, je promjena sadašnje vlasti zahvaljujući kojoj je, istaknuo je čelnik SDP-a Zoran Milanović, zemlji 'slomljen duh'

'Vlast jedne stranke traje već sedam godina. Rezultat je zaustavljanje većine postignuća s početka desetljeća. Gospodarstvo je paralizirano, vanjski dug je višestruko uvećan, nezaposlenost koja je počela padati danas raste. Međunarodni ugled Hrvatske srozan je aferama u koje je uključen sam vrh vladajuće stranke', naglasio je Milanović.

Sadašnje stanje duha i institucija, smatra, je opasno jer stvara beznađe, što otvara put lažnim prorocima i manipulatorima, pogotovo jer u društvu uvijek postoji strah od promjena

'Sjetimo se samo izborne 2007. i izvrtanja činjenica i demagogije. I upalilo je. Cijena je ogromna, veća od one koju Hrvatska može platiti. Kažu, vlast je u ovakvim uvjetima prokleta! Mi kažemo - vlast je služba i mi smo spremni i voljni služiti', rekao je Milanović.

Vođa 'partijaša' pozvao je na okupljanje u široki politički i društveni savez za promjene pod vodstvom SDP-a. U tom savezu Milanović vidi srodne političke opcije, liberale, narodnjake, regionalne stranke i nestranačke pojedince koji svojim znanjem mogu pomoći.

'Politička koalicija je jamstvo demokratske i nepotkupljive vlasti', naglasio je čelnik socijaldemokrata.

Milanović je javnosti poručio da će SDP, pobjedi li na izborima, brinuti da zaposleni očuvaju svoja radna mjesta, a nezaposleni ostvare svoje pravo na pošten rad i poštenu plaću. Skrbit će, dodaje, i o mladima da se školuju i zauzmu svoje mjesto u društvu, o starijima da budu sigurni u svoje mirovine i društvenu skrb.

'SDP svoju ulogu shvaća cjelovito - kao gospodarsku, socijalnu i političku. Samo tako možemo postići ono što stoji pred Hrvatskom - nacionalnu obnovu i pronaći pun sadržaj i smisao hrvatskog puta. SDP je stranka iz naroda i stranka za narod', poručio je Milanović.

U sličnim tonovima bio je govor i potpredsjednice SDP-a Milanke Opačić, začinjen pjesmom Beatlesa 'Let it be' koja ju je pratila u pozadini.

Ona je istaknula da ankete pokazuju da su građani spremni za promjene a jedini koji se boji toga je HDZ.

'Svi oni koji se boje HDZ-ovih prijetnji neka pogledaju svojoj djeci u oči i vidjet će da u ovo vrijeme nema mjesta za kukavičluk. Želimo drugačiju zemlju i za nju se moramo izboriti', poručila je Opačić okupljenim SDP-ovcima u dvorani zagrebačkog Hypo centra.