PROPUSTILI ZAPOŠLJAVANJE

Hrvati nisu iskoristili poslovne mogućnosti u EU

19.09.2014 u 15:01

Bionic
Reading

Prof. dr. Jurij Toplak, dekan Europskog poslovnog studija i vodeći slovenski pravni stručnjak, rekao je u Zagrebu u četvrtak da hrvatski državljani još uvijek nisu u dovoljnoj mjeri iskoristili mogućnosti zapošljavanja u institucijama Europske unije

'Dobrim dijelom je to zbog nedovoljnog stupnja obrazovanja u području projektnog menadžmenta i nepoznavanja funkcioniranja institucija Europske unije. Upravo je zbog toga sveučilište Alma Mater Europaea, koje je utemeljila Europska akademija znanosti i umjetnosti, u Hrvatskoj 2012. godine pokrenulo Europski poslovni studij. Prvi je to studij u Republici Hrvatskoj u potpunosti prilagođen suvremenim metodama e-obrazovanja pa se sva predavanja snimaju, a studenti i profesori mogu iznova pregledati predavanja koliko god puta žele, kako bi studenti što lakše i kvalitetnije savladali nastavno gradivo', istaknuo je Toplak.

Europska akademija znanosti i umjetnosti je za provedbu ovog studija osigurala i visoke stipendije za zaposlene u javnoj upravi, za studente slabijeg imovinskog statusa, kao i za one studente koji prilikom upisa imaju najbolji prosjek ocjena.

Toplak je napomenuo da u okviru studija studenti imaju priliku slušati predavanja vodećih domaćih i stranih stručnjaka, posjetiti Bruxelles i izravno se upoznati s funkcioniranjem službi EU te steći potrebno znanje za upravljanje projektima i procesima Europske unije.