nakon svađe s urednicom

Predsjedniku novinarskog društva Hrvoju Zovku prijeti otkaz na HRT-u?

17.09.2018 u 15:22

Bionic
Reading

HRT je od Hrvoja Zovka, dugogodišnjeg novinara i urednika na Prisavlju, zatražio očitovanje pred pokretanje izvanrednog otkaza ugovora o radu. Očitovanje je, neslužbeno doznajemo, zatraženo zbog prošlotjedne svađe s Katarinom Periša Čakarun, urednicom Informativnog medijskog servisa (IMS)

Zovko i Periša Čakarun prošlog tjedna imali su dva razgovora; prvi na kojem je on dao ostavku na mjesto izvršnog urednika HTV-a 4, koja je tada prihvaćena, i drugi koji se dogodio nekoliko sati kasnije, a na kojem je, neslužbeno doznajemo s Prisavlja, od njega zatraženo da se očituje o razlozima ostavke iako ih je već bio iznio na prethodnom sastanku, ali ovaj put pisanim putem.

Iz običnog razgovora rasprava je prerasla u prebacivanje i svađu. Zovko je izrazio nezadovoljstvo nemogućnošću odabira pojedinih suradnika i cenzurom dok mu je s druge strane predbačeno da se previše bavi Hrvatskim novinarskim društvom, čiji je odnedavno predsjednik, a premalo poslom na HTV-u.

Traženje očitovanja ne znači da će Zovko i dobiti otkaz, iako ta mogućnost nije isključena. Zovko je na HRT-u od 1998. godine i nijednom tijekom svoje karijere nije bio opomenut ni prijavljen.

HRT nije želio ovaj slučaj službeno komentirati.