PREBIJANJE POREZNOG DUGA

HRT-u ostaju samo zgrade i TV studiji na Prisavlju

HRT Prisavlje

HRT Prisavlje

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

S dugom od 222,6 milijuna kuna HRT drži neslavno drugo mjesto na listi poreznih dužnika. HRT-u bi, barem što se Zagreba tiče, u vlasništvu ostale samo zgrade i TV studiji na Prisavlju, piše Jutarnji list

U rješavanju poreznog duga prema državi, uglavnom na račun neplaćenog PDV-a, HRT će po svemu sudeći ostati bez vrijednih nekretnina u Zagrebu: dviju zgrada u Dežmanovu prolazu u najužem centru grada ukupne površine 4.152 kvadrata, zgrade u Bijanikinijevoj ulici u Zagrebu te garaža na Savici, javlja Jutarnji list.

Vrijednost spomenutih nerketnina ovlašteni vještaci tek bi trebali procijeniti kao bi se ustanovilo može li njihovom 'pljenidbom' država kompenzirati goleme porezne dugove te medijske kuće. HRT-u bi tako, barem što se Zagreba tiče, u vlasništvu ostale samo zgrade i TV studiji na Prisavlju.

Ta će se kuća zbog nesavjesnog poslovanja prethodnih uprava morati oprostiti od vrijednih nerketnina koju su stvarale generacije njezinih uposlenika i koje su joj donosile ozbiljan godišnji prihod.

Scenarij 'prebijanja' poreznog duga HRT-a prema državi ustupanjem televizijskih nekretnina istovjetan je modelu kroz kojeg je građevinska tvtka Industrogradnja dogovorila svoja dugovanja prema državi.

Taj model, naime, predviđa da država dio svojih potraživnja naplati preuzimanjem dužnikovih nekretnina, a ostatak duga otpiše.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi