STANJE NA PRISAVLJU

HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna

02.05.2018 u 15:41

Bionic
Reading

Vodstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) u srijedu je izvijestilo kako je lani HRT ostvario ukupan prihod od 1,38 milijardi kuna, dok su rashodi iznosili 1,29 milijardi kuna, pa ukupna dobit nakon poreza iznosi 100 milijuna kuna, što će se iskoristiti za podmirenje starih gubitaka

Kako ističe HRT u priopćenju, ostvarena dobit za 2017. u iznosu od 100 milijuna kuna iskoristit će se isključivo za podmirenje gubitaka prenesenih iz prethodnih razdoblja, koji su krajem prošle godine iznosili 550 milijuna kuna, što je 68 posto temeljnog kapitala.

"Poslovni rezultat HRT-a potvrda je ozbiljnosti HRT-a u provedbi zaključka Vlade iskazanih u predloženim mjerama, kao što su smanjenje kreditnog zaduženja, racionalizacija troškova poslovanja, smanjenje troškova vanjskih suradnika, povećanje efikasnosti rada stalno zaposlenih djelatnika i provedba restrukturiranja", ističe se u priopćenju.

HRT namjerava ostvariti smanjivanje prenesenog gubitka na očekivanu visinu ispod 50 posto temeljnog kapitala, te pažljivim upravljanjem novčanim tokovima osigurati potrebnu likvidnost i smanjiti obveze prema dobavljačima, odnosno svesti sva plaćanja u ugovorene rokove, što je, kako ističu, već i postignuto u 2017. godini.

  • +5
Sjednica programskog vijeća HRT-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Osim toga, poduzimaju se aktivnosti u cilju smanjivanja  kreditne zaduženosti HRT-a. Na kraju prošle godine HRT je smanjio svoje obveze prema bankama za 78 milijuna kuna u odnosu na 2016., a obveze prema dobavljačima za 56 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.